Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ старости Сквирської міської ради старостинського округу №1 (сіл Самгородок, Саврань, Новий Шлях, Мовчанівка, Рибчинці та Улянівка)   Василя ТИТАРЧУКА про роботу у 2023 році

Дата: 22.02.2024 15:13
Кількість переглядів: 52

ЗВІТ

старости Сквирської міської ради старостинського округу №1

(сіл Самгородок, Саврань, Новий Шлях, Мовчанівка, Рибчинці та Улянівка)   Василя ТИТАРЧУКА про роботу у 2023 році

 

До Старостинського округу № 1 входить шість населених пунктів: Самгородок, Саврань, Новий Шлях, Мовчанівка, Рибчинці, Улянівка. Станом на 01.01.2024 року нараховується 1018 дворів,  в яких проживають 1392 жителі.

Від жителів старостинського округу з початку року надійшло 897 звернень, з них- 13 від учасників бойових дій, -26 від військовослужбовців, від осіб з інвалідністю -10, ветеранів праці -2, від членів багатодітних сімей-16, одиноких жителів -8, матерів-героїнь-1, дітей-86, внутрішньо переміщених осіб-1.

 Найбільше - 368 звернень - соціального характеру. Оформлено жителям округу -30 субсидій, зокрема, які подано вперше – 30, та -11 пільг. Видано 282 довідки жителям громади та 386 витягів з реєстру територіальної громади. Мною та спеціалістами ЦНАПу, що працюють в селах Самгородок і Мовчанівка, постійно видавалися довідки за запитами жителів округу, проводилось обстеження та складались акти обстеження матеріально-побутових умов жителів старостинського округу. Спільно з працівникам школи проводили обстеження умов проживання учнів .Особлива увага приділялась багатодітним сім’ям (є 21 багатодітних сімей, в яких зростає 77 дітей).

Проводилась звірка документів громадян з картками реєстрації особи. Вносились відомості до реєстру територіальної громади та погосподарських книг на 2021-2025 роки. В журналі обліку про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання /перебування/  осіб сіл Самгородок, Саврань, Новий Шлях, Мовчанівка, Рибчинці, Улянівка  вчинено 82 дії.  

Жителям округу надано 85 нотаріальних послуг.

Старостою та спеціалістами ЦНАПу вівся військовий облік військовозобов’язаних, оформлялися картки первинного обліку, проводилось оповіщення призовників, військовозобов’язаних та подавались повідомлення до  першого відділення Білоцерківського РТЦК СП  м.Сквира.

За кошти Сквирської міської ради відремонтовано дорогу по вулиці Кооперативна в селі Самгородок. 

           Старостою та спеціалістами ЦНАПу облаштовано пункт обігріву в адмінбудинку та придбано  необхідний перелік продуктів та матеріалів.

       Приміщення пункту обігріву благодійно опалює ТДВ  «Шамраївський цукровий завод» (керівник Шлейко В.Л.)

В окрузі функціонують Самгородоцький НВК (ЗЗСО І-ІІІ ст. - ЗДО), в якому навчається 124 школярів та 24 дошкільнят, працює 22 вчителі. Харчування 1-4 класів школярів села Самгородок, Рибчинці здійснюється за кошти ТДВ «Шамраївський цукровий завод», 1-11 класів школярів села Мовчанівка - за кошти СГПП ім. Гагаріна.

 За кошти цих підприємств фінансувалися всі святкові заходи для школярів. Працівниками округу спільно з підприємцями підтримуються добрі традиції по святкуванню для дошкільнят Дня Святого Миколая, Новорічних свят із врученням подарунків.

Для медичного обслуговування жителів наших сіл маємо сільську амбулаторію та два ФАПи. В селах Мовчанівка та Рибчинці працює одна медична  сестра , в Самгородоцькій АЗПСМ - одна медична сестра на 1 ставку,  одна на 0,5 ставки, молодша медична сестра на  0,5 ставки та водій на 0,5 ставки. Працівниками амбулаторії надаються медичні послуги дітям та дорослому населенню старостинського округу. В належному стані підтримується благоустрій територій закладів медицини.

Для культурного розвитку жителів старостинського округу маємо два будинки культури та дві бібліотеки, в яких працюють п’ять працівників. Працівники культури, спільно з дітьми та активними жителями округу відповідально  проводять заходи до урочистих та пам’ятних дат. Самгородоцький жіночий гурт «Самгородяночка» спільно з працівниками культури округу брав участь у заходах громади Сквирщини та сіл Самгородка, Мовчанівки, Рибчинець. Активну участь приймають працівники культури у заходах з благоустрою території округу.

Торгівельне обслуговування жителям старостинського округу на належному рівні надають десять  магазинів та  автолавки (виїзна торгівля).

На території округу працює поштове відділення: в селі Самгородок п'ять днів на тиждень та один раз на тиждень в селах Мовчанівка, Рибчинці та Улянівка. Скарг від жителів округу на послуги поштового відділення не надходило.

По старостинському округу три соціальні працівники на належному рівні надають послуги одиноким громадянам похилого віку.

Благоустроєм населених пунктів займались два комунальні працівники. Протягом року підтримувались в належному стані меморіал та пам’ятні знаки, прибирали, обкошували, вирубували зарослі території вулиць, кладовищ,  білили дерева та бордюри,  брали участь у вивезенні ТПВ, надавали допомогу в опаленні ФАПу села Мовчанівка.

В селах Самгородок, Рибчинці та Улянівка ТДВ «Шамраївський цукровий завод» (керівник Шлейко В.Л.) один раз на місяць надавав транспорт для вивезення ТПВ, допомагали в благоустрої кладовища, в зимовий період вчасно очищали дороги від снігу. Ліквідували стихійне сміттєзвалище в селі Рибчинці.

Благодійно технікою ТДВ «Шамраївський цукровий завод», СГПП ім.Гагаріна, ПП «Агроспілка Малолисовецька» (керівник Теличко В.В.) вивезено на ремонт доріг по старостинському округу 190 тон вапнякової суміші, яку благодійно надало ТОВ «Шамраївський цукор» (директор Дворцов А.О.)

Завдяки плідній співпраці з Сквирським КХП (директор Дорошенко В.О.) протягом останніх років благодійно надавались крупи для харчування учнів Самгородоцького НВК та постійна допомога по ремонту школи, в належному стані утримується зона відпочинку Самгородоцького округу в селі Саврань.

По селі Мовчанівка СГПП ім.Гагаріна (керівник Щербак В.Г.) надавали техніку для обкошування території, благоустрою кладовища, в зимовий період очищали дороги від снігу.

        У прийомні дні, коли функціонують ринки (в середу в селі Самгородок, в четвер в Мовчанівці, Рибчинцях та Улянівці,) проводяться зустрічі старости та спеціалістів  ЦНАПу із жителями округу.

         Жителі старостинського округу протягом року проводили збір коштів, продуктів харчування для ЗСУ, гуманітарної допомоги для переселенців.

         В школі проводились ярмарки, а за зібрані кошти було придбано згідно замовлень нашим захисникам необхідні речі та відправлено за призначенням.

        

Староста Сквирської міської ради                                Василь ТИТАРЧУК

Старостинського округу №1                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора