Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости Старостинського округу № 3 за 2023 рік  (села Руда і Владиславка)  Ольги КАРПЕНКО

Дата: 22.02.2024 15:16
Кількість переглядів: 88

 

Звіт старости Старостинського округу № 3 за 2023 рік 

(села Руда і Владиславка) 

Ольги КАРПЕНКО

 

Керуючись Конституцією та Законами України,актами Президента України,Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими документами, що визначають порядок діяльності старости, відповідно до Положенням про старосту звітую про роботу старостинського округу №3 за 2023рік.

До Старостинського округу №3 входить  два села - Руда та Владиславка . Налічується  886 домоволодінь,в яких проживає   1335 жителів. В окрузі є 21 учасник АТО, 3 сім’ї загиблих в зоні бойових дій  та 1 сім’я померлого  учасника АТО,1 вдова інваліда ВВВ, до лав ЗСУ мобілізовано 68 чоловік.

 На території округу функціонує Рудянська  філія Шамраївського НВК, в якому навчається  84 школярі, Рудянський дошкільний заклад ясла-садок «Сонечко», в якому виховується 30 діток. 

Для медичного забезпечення жителів округу маємо фельдшерсько-акушерський пункт, в якому щоденно працює фельдшер.

Для культурного розвитку в громаді є сільський клуб та бібліотека, в яких працює два фахівці,які разом з дітьми та активними жителями громади проводять  заходи до державних та пам’ятних дат .

Комунальне підприємство «Господар» забезпечує 376 домоволодінь в с.Руда  водопостачанням та відповідає за  збір ТПВ в громаді.

Для торгового  обслуговування функціонують п’ять магазинів, кафе та банкетний зал. 

На території округу працює п’ять днів на тиждень поштове відділення.

Соціальне забезпечення здійснює соціальний працівник,який обслуговує 10 одиноких  громадян похилого віку.

Всі працівники  надають якісні послуги жителя округу.

Велику увагу у своїй роботі приділяю благоустрою населених пунктів. В цьому мені протягом 2023 року допомагали комунальний працівник КП «Сквираблагоустрій»,працівники КП «Господар», працівники, які працюють на суспільно-корисних роботах в результаті співпраці Сквирської міської ради та Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості, а також працівники старостинського округу Сквирської міської ради.

Староста є членом виконавчого комітету Сквирської міської ради, тому постійно приймаю участь у засіданнях виконавчого комітету, сесіях, виконую доручення міської голови  та інших відповідних органів,інформую їх про виконання.

Мною та провідним спеціалістом ЦНАПу Герун Наталією проводиться щоденний  прийом громадян в межах робочого часу та в позаробочий час. Здійснюється моніторинг стану дотримання законних прав громадян у сфері соціального захисту,культури,освіти,фізичної культури та спорту,житлово-комунального господарства,

Протягом звітного періоду від жителів сіл до  Старостинського округу  надійшло 1355 звернень . Видано 260 довідок,оформлено 72 субсидії,

вчинено 41 нотаріальну дію, прийнято 57 заяв на реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання ,видано 295 витягів з реєстру територіальної громади,631 усне звернення громадян, які стосуються всіх  життєвих проблем жителів  округу.       

Проводяться обстеження  та складаються  акти  про матеріально-побутові умови проживання жителів старостинського округу. Особлива увага приділяється багатодітним сім´ям та сім’ям, що потрапили в складні життєві обставини. В окрузі проживає 17 багатодітних сімей, в яких виховується 56 дітей, 11 сімей в яких виховується 15 дітей під опікою, зареєстровано та проживає 9 ВПО. Всім зазначеним вище громадянам протягом року надавалася матеріальна допомога продуктовими наборами.

    Постійно проводилась звірка документів жителів з картками реєстрації особи і на основі їх вносилися відомості  до реєстру територіальної громади та до  погосподарських книг  на 2021-2025роки. 

На всіх військовозобов’язаних, призовників та резервістів  оформлені картки первинного обліку. Протягом року здійснюється оповіщення їх на вимогу 1 відділу Білоцерківського РТЦК та СП. Проводиться  подвірний обхід та виявляються особи,які не перебувають на військовому обліку. 

Проводиться вручення податкових зобов’язань жителям округу,     здійснюється контроль за вчасною сплатою податків та ведеться роз’яснювальна робота щодо погашення заборгованості.

Жителі  нашого округу беруть активну участь у зборі продуктів харчування для військових та жителів східних областей України.

Неодноразово проводилися благодійні ярмарки, а зібрані кошти було передано на потреби ЗСУ. Висловлюю щиру подяку всім, хто долучався до вищезазначених заходів.

Протягом року за кошти місцевого бюджету Сквирської міської ради виплачувалася заробітна плата працівникам бюджетних установ та проводилася оплата комунальних послуг .Надавалася матеріальна допомога мобілізованим, учасникам АТО та жителям округу за програмою «Турбота». Проведено капітальний ремонт дороги по вулиці Заводська площею 800 метрів  квадратних на суму1545,5тис.грн.

Виділено кошти для капітального ремонту укриття у школі.

Керівники підприємств та фермерських господарств постійно допомагають у вирішенні проблем громади старостинського округу та всіляко підтримують наші ЗСУ.

Рудянській школі була надана  наступна  допомога:

ТОВ «Шамраївський цукор» - виділялася техніка для обкошування стадіону,розгортання снігу,вивозу сміття та автокран для заміни шиферу на даху школи. Відремонтовано електроплиту .  Підприємство забезпечує безкоштовним харчуванням учнів початкової школи та виділило цукор для харчування старшої школи. Придбали  новорічні подарунки для учнів старшої школи .

ФГ «Нота» виділило кошти для придбання блоків  та цементу для ремонту укриття.

ФГ «Анона» придбало солодкі подарунки для учнів початкової школи до Дня Святого Миколая .

ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів» надало крупи для харчування всіх учнів школи.

Наші підприємці Ткачук Т.П., Федорченко Н.В. та Медвідь О.Б. надали солодощі для пригощання школярів до Дня захисту  дітей.

 Рудянському дитячому садочку також неодноразово надавалася спонсорська допомога .

Так, ТОВ «Шамраївський цукор» виділило  приміщення для укриття та надало будівельні матеріали для його ремонту . 

Надається постійна,повсякденна допомога у вирішенні всіх питань.

ФГ «Анона» придбало та вручило випускникам портфелики з канцелярськими виробами для навчання у школі  та солодкі подарунки до Дня Святого Миколая.

ФГ «Нота» надало кошти для облаштування укриття.

Фельдшерсько - акушерський пункт протягом року отримував таку допомогу від наших підприємств: 

ФГ «Анона» надало та привезло машину дров для опалення.

ФГ «Нота» виділило кошти для поточного ремонту приміщення та надало кошти для того,щоб порізати та порубати дрова.

ТОВ «Шамраївський цукор» виділило вапно для побілки дерев та будівлі, бензин для обкошування території .

Для Рудянського сільського клубу неодноразово  виділялися кошти ТОВ «Шамраївський цукор»  для проведення культурно-масових заходів та виділено вапно для побілки дерев.

Виділявся підйомник для побілки клубу та заміни шиферу на даху.

ФГ «Нота» виділило кошти для придбання фарби для  фарбування полів у сільському клубі.

Для потреб громади ТОВ «Шамраївський цукор» виділило кошти для придбання розсади квітів, які висаджено на клумбах нашого округу. Також виділявся бензин  та техніка для обкошування території сіл. Раз на місяць Товариство  виділяє транспорт для збору та вивезення ТПВ. Благодійно надано відсів і техніку для вивезення та розгортання 950 тонн відсіву для підсипки доріг по вулицях: Будівельна, Шевченка, Чешська, Високовольтна, Грудневого Прориву, Івана Франка, Івана Лучинського , Квітнева, Травнева, відділок Руда .  В зимовий період прибираються  дороги від снігу. Неодноразово надавався підйомник для зрізання дерев по вулиці Заводська та на кладовищі. . Було виділено кошти для придбання корзин з квітами на братські могили та продуктові набори для ветеранів війни. Виділено кошти для ремонту стели «Руда». За допомогою товариства відремонтовано водогін по вулиці Ювілейна та Перемоги. 

ФГ «Анона» виділило кошти для придбання цементу, фарби для ремонту братської могили в с. Руда. В зимовий період розгортають сніг на дорогах.

ФГ «Нота» весь час, починаючи з початку війни, надає свинину, крупи для виготовлення каш, кров’янки, паштету для наших захисників. У цьому допомагають наші жителі – волонтери,за що ми їм щиро дякуємо. В зимовий період розгортають дороги від снігу.

ФГ «Новатор» виділило кошти для придбання блоків та цементу  для ремонту братської могили в с. Владиславка.

Висловлюю вдячність всім керівникам підприємств, фермерських господарств, фізичним особам-підприємцям, нашим волонтерам за допомогу та підтримку.


 

Староста

Старостинського округу № 3                                       Ольга КАРПЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора