Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ старости Сквирської міської ради старостинського округу № 5 за 2023 рік (села Дулицьке, Безпечна, Чубинці, Таборів, Красноліси) Наталії ЧАРУПИ 

Дата: 22.02.2024 15:20
Кількість переглядів: 67

ЗВІТ старости Сквирської міської ради

старостинського округу № 5 за 2023 рік

(села Дулицьке, Безпечна, Чубинці, Таборів, Красноліси)

Наталії ЧАРУПИ 

 

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими документами, що визначають порядок діяльності старости, відповідно до Положення про старосту надаю звіт про роботу старостинського округу №5 за 2023 рік.

До старостинського округу №5 входять  населені пункти: Дулицьке, Безпечна, Чубинці Таборів та  Красноліси.

Станом на 01.01.2024 року рахується  1539 дворів в яких проживають 1898 жителів.

Від жителів старостинського округу протягом 2023 року надійшло  1002 звернень, в яких від учасників бойових дій  32, від військовослужбовців 65, від осіб з інвалідністю 73, від членів багатодітних сімей  19, одиноких громадян  20, матерів героїнь 1, внутрішньо переміщених  5 осіб .

Оформлено жителям округу  106 субсидій, та 10 пільг.  За звітний період видано  409 довідок жителям округу та 224 витягів з реєстру територіальної громади.

Старостою та 3 спеціалістами ЦНАПу  видаються довідки, проводиться обстеження житлово- побутових умов проживання та складаються відповідно обстеженню акти.

Спільно з працівниками школи та медпрацівником проводиться обстеження умов проживання дітей в кризових сім’ях. Особлива увага приділяється багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, сім’ям де батьки зловживають спиртними напоями та не виконують батьківські обов’язки.

Старостною та спеціалістами ЦНАПу ведеться військовий облік військовозобов’язаних та призовників, оформляються картки первинного обліку, проводиться оповіщення військовозобов’язаних та призовників та надаємо повідомлення до 1 відділу Білоцерківського РТЦК та СП м. Сквира.

Проводимо звірку документів громадян з картками реєстрації осіб, вносимо відомості до реєстру територіальної громади та по господарських книг.

Жителям округу вчинено 74 нотаріальних дій.

На території старостинського округу функціонує:

Дулицька філія Шамраївського НВК, де навчається 62 учнів, дитячий садок відвідують 11 дітей. У закладі працює 17 вчителів та 10  технічного персоналу.

Чубинецька школа, де навчається 22 учні, садочок відвідують 13 дітей

8 педагогічних працівників,6 обслуговуючого персоналу,2 сезонні оператори.

В селі Красноліси немає школи, дитячого садочка, тому 10 дітей під’їжджають на навчання в с. Дулицьке, 5 діток готові відвідувати садочок, який не працює. Відділом освіти виділено 10 листів шиферу та  4 рулони руберойду для перекриття аварійного даху на приміщенні колишньої Красноліської школи, яку  стараємось підтримувати.

Для медичного забезпечення жителів старостинськогго округу в Чубинцях маємо амбулаторію ЗПСМ де працює 5 працівників, та в Дулицькому 

фельдшерсько – акушерський пункт, в якому працює молодий фельдшер, яка надає свої послуги мешканцям трьох сіл: Дулицьке- 3 дні, Безпечна- 1 день, Красноліси- 1 день. Жителі округу задоволені роботою медперсоналу.

Для культурного розвитку в старостинському окрузі функціонують:  с.Дулицьке :Будинок культури та сільська бібліотека де працює 3 працівники, які спільно з школою та жителями громади проводять заходи до державних та пам»ятних дат. При БК функціонує народний аматорський ансамбль української пісні «Серпанок» та гуртки.

с.Чубинці

Будинок культури та сільська бібліотека, де працює 3 працівники.

При БК функціонує народний фольклорний ансамбль «Терниця».

с.Таборів

Сільський клуб- 1 працівник.  При Таборівському  сільському клубі функціонує художній колектив «Таборяночка».

На території старостинського округу  здійснюють свою діяльність 6 магазинів та 4 кіоски.

с.Дулицьке – 2 продуктові магазини, 1 господарчий магазин,1 продуктовий кіоск;

с.Безпечна – 1 продовольчий магазин;

с.Чубинці – 1 продуктовий магазин, 1 господарчий магазин , 1 продуктовий кіоск;

с.Таборів  – 1 продовольчий магазин;

с.Красноліси - 2 продуктові кіоски

На території  округу працює поштове відділення в с.Дулицьке – 5 днів на тиждень, Чубинцях в середу та суботу 10.20 до 12.40 год .,с. Таборів -середа з 10.20 до 12.20 год. Красноліси - п»ятниця з 9.10 до 14.40 год.

Соціальне забезпечення здійснюють 3 соціальні працівники , які обслуговують 23 одиноких громадян похилого віку. Всі працівники надають якісні послуги жителям округу , нарікань немає. 

В адмінприміщенні старостинського округу с. Дулицьке облаштовано пункт обігріву де є необхідний перелік продуктів та матеріалів. 

Жителі нашого старостинського округу беруть активну участь у зборі продуктів  харчування для наших захисників та жителів східних областей України. Нещодавно було зібрано та відправлено жителями громади разом з волонтером                       Ілюк І.Д. продукти харчування , овочі , фрукти та консервацію для Олександрійської лікарні м. Києва(5 т.) де проходять лікування наші захисники.

На прохання наших захисників закуплено парафін та разом з учнями та працівниками школи виготовляємо та відправляємо нашим хлопцям окопні свічки. Мобілізованим, які тільки призиваються складаємо продуктовий набір для першочергової потреби. До різдв»яно - новорічних свят художні колективи округу привітали жителів та зібрали кошти для потреб наших односельців захисників .Неодноразово проводився збір продуктів харчування та овочів для відправки на окуповані території( жителі округу ,школа, волонтер Ілюк І.Д. працівники старостинського  округу.),спільно зі школою, працівниками культури проводилися благодійні ярмарки( організатор Кичан Ю. соц. працівник школи)

 Протягом року за кошти місцевого бюджету Сквирської міської ради виплачується заробітна плата працівникам бюджетних установ, проводиться оплата комунальних послуг. Надається матеріальна допомога мобілізованим та військовим, які отримали поранення, учасникам АТО та жителям округу за програмою «Турбота».

Протягом  2023 року проведено ремонт біло щебеневим покриттям двох доріг по вулиці Квітнева в с.Безпечна та вулиці Миру в с.Красноліси і частково Космонавтів.

Благодійно надано допомогу директором ТОВ «Шамраїський цукор»                      Дворцовим А.О .суміш в кількості  900 т, були висипані дороги в с.Дулицьке по вулицях Миру, провулку Голосіївський, Флотський та прилеглих провулках по вул .Миру, за що Андрію Олександровичу щира подяка.

В с.Красноліси по вулиці Тараса Шевченка і частково Космонавтів. Транспорт для вивезення суміші та розгортання  надано директором ПП «Новагрос» Коломійцем І.І. та директором «Сквира-Агро» Губським В.Г.

В селах Дулицьке, Безпечна директором ПП «Новагрос» надається транспорт та 2 працівники , які один раз на місяць вивозять ТПВ,така ж  робота проводиться в селах Чубинці та Таборів транспорт надає ПП «Чубинецький колос» директор                        Коптілий О.М. Також ці підприємства допомагають ліквідовувати  стихійні сміттєзвалища, допомагають в благоустрою кладовищ, в зимовий період вчасно надають транспорт для чищення доріг від снігу , надають техніку для обкошування доріг,за нашим прохання долучаються  у придбанні новорічно -різдвяних подарунків для дітей віком від 0-14 років.

За матеріальної підтримки директора ПП «Новагрос» Коломійця І.І. було зроблено ремонт в приміщенні адмінбудівлі, побілено паркан, зупинку, частково побілено перші поверхи БК та адмінприміщення,частково відремонтовано 2 кладки,які потребують капітального ремонту. У відповідь на звернення старости міська рада це питання включила до виконання на 2024 рік, також відповідна відповідь прийшла від міської ради щодо ремонту аварійного містка в селі Таборів, який з»єднує два береги річки населеного пункту. За фінансової підтримки директора ПП»Новагрос» Коломійця І.І., Коптілого О.М., Ткачука Л.М. директора СВГ «Березна» у жовтні місяці до дня Захисника  та захисниць України всім сім’ям мобілізованих та учасників АТО було надано продуктові набори ( гречка, олія).

Художні колективи «Серпанок» , «Терниця» та «Таборяночка» привітали з Новорічними святами жителів округу та підприємців, які здійснюють свою діяльність на території і зібрали кошти для потреб нашим захисникам, яким буде надана адресна допомога.

На території округу працює 3 комунальні працівники , які надають якісні послуги жителям округу: обкошують кладовища, узбіччя доріг, вирубують кущі та дикоростучу паросль.

Також хочу подякувати жінкам, які працювали  на суспільно корисних роботах  в результаті співпраці Сквирської міської ради та Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості, особисто Світлані Кривуші.

Хочу подякувати працівникам Сквирської міської ради , працівникам ЦНАПу, пенсійному відділу, своїм помічникам, благодійникам, орендарям, небайдужим жителям старостинського округу, які в такий складний час для нашої країни працюють пліч о пліч в тилу, розуміючи, що разом ми-Сила.

Всім зичу здоров’я і обов’язково миру з Перемогою!


 Староста Сквирської міської ради                                    Наталія ЧАРУПА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора