Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости Сквирської міської ради старостинського округу № 7 за 2023 рік  (села Селезенівка, Домантівка, Квітневе, Ями, Шапіївка та Токарівка) Василя ПАСІЧНИКА

Дата: 22.02.2024 15:21
Кількість переглядів: 84

 

Звіт старости Сквирської міської ради

старостинського округу № 7 за 2023 рік 

(села Селезенівка, Домантівка, Квітневе, Ями, Шапіївка та Токарівка)

Василя ПАСІЧНИКА

 

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими документами, що визначають порядок  діяльності та взаємовідносини зі Сквирською міською радою звітую про свою роботу в  окрузі №7 за 2023 рік. За посадою та як член виконавчого комітету Сквирської міської ради представляю інтереси жителів сіл Селезенівка, Домантівка, Квітневе, Ями, Шапіївка та Токарівка.

До Селезенівського старостинського округу №7  входить шість населених пунктів – Селезенівка, Домантівка, Квітневе, Ями, Шапіївка, Токарівка. Нараховується 882 дворів,  в яких проживають  1336 жителів, зокрема: с.Селезенівка - 447 жителів, с.Шапіївка – 281 житель, с.Токарівка - 197 жителів, Домантівка - 205 жителів, Квітневе -186 жителів, с.Ями -20 жителів.

Протягом 2023 року народилося 5 дітей. Померло – 32 жителі.

У штаті 7 округу працює староста, провідний спеціаліст відділу адміністративних послуг Управління (Центру) надання адміністративних послуг, 2 спеціалісти 1 категорії відділу адміністративних послуг Управління (Центру) надання адміністративних послуг, 3 комунальні працівники.

Протягом 2023 року було  627 звернень громадян. З них 5 звернень були колективні, усі вирішено позитивно. На особистому прийомі громадян побувало 28 жителів, оформлено  72  нотаріальні дії, оформлено 40 заяв з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян,  отримано вхідної документації – 158 документів, складено і надіслано інформації та відповіді на запити різного характеру  - 335 документів, видано  365 довідок та 242 витяги з РТГ.  Проводиться робота  щодо прийому документів на оформлення субсидій від жителів округу, надаються консультації громадянам стосовно різних питань. 

Старостою та спеціалістами відділу адміністративних послуг (ВРМ)  проводиться обстеження та складаються акти обстеження матеріально-побутових умов жителів старостинського округу(за потреби). Протягом 2023 року розвозили  продуктові набори, підготовлені підприємцями, малозабезпеченим сім’ям, родинам у яких чоловіки перебувають на службі в ЗСУ та сім’ям загиблих . 

Особлива увага приділяється багатодітним сім’ям. У цілому по округу налічується  17 багатодітних сімей, в яких виховується  61 дитина. 

Проводиться звірка документів громадян з картками реєстрації особи.   Вносяться відомості до реєстру територіальної громади та погосподарських книг на 2021-2025 роки.  Проводиться робота щодо військового обліку військовозобов’язаних, а саме: оформляються картки первинного обліку, здійснюється оповіщення призовників, військовозобов’язаних та подаються повідомлення до 1 відділу  Білоцерківського РТЦК та СП .

Протягом 2023 року старостою та помічниками старости проведено вуличні сходки, де відбулися зустрічі з  жителями, які проживають  в населених пунктах  в межах старостинського округу . 

  Медичне обслуговування  жителів  сіл забезпечують  3  фельдшерські пункти. У Селезенівці, Шапіївці, Токарівці,   працюють два медичних працівники .

У селах  Домантівка та  Квітневе медичний  працівник відсутній, проте за бажанням жителів даних сіл проводиться виїзний прийом лікарями Сквирської центральної міської лікарні. Сімейні лікарі проводять прийом, щеплення дітей та дорослого населення  старостинського округу. В належному стані підтримується благоустрій територій закладів медицини. 

Для культурного дозвілля жителів старостинського округу маємо 2 Будинки культури , 1 клуб та 4 бібліотеки. З початку 2023 року  1 працівник  відділу культури в с.Селезенівка  поєднує роботу бібліотекаря та директора БК. Аналогічно в с Шапіївка. У с.Токарівка є   1 працівник бібліотеки та 1 працівник відділу культури. У с.Домантівка є   1 працівник бібліотеки та 1 працівник відділу культури в с.Домантівка та в с.Квітневому. Працівники відділу культури спільно з учнями та активними жителями сіл відповідально ставляться до проведення святкових заходів  та відзначення  пам’ятних дат. Протягом 2023 року вокальний гурт «Родина» (с.Селезенівка) та   вокальний гурт «Веселі господиньки» (с.Шапіївка),  об’єднавшись, активно брали участь в різних заходах, що проводилися на території старостинського округу №7 та у заходах Сквирської громади. На належному рівні працівниками відділу культури проводяться заходи з благоустрою закріплених за ними територій.

За благодійні кошти  підприємств, що функціонують на території округу,  проводяться  святкові заходи для жителів сіл. Працівниками округу спільно з підприємцями підтримуються народні традиції щодо святкування    Дня Святого Миколая, Різдвяних та Великодніх свят, Дня родини та інших свят.

Торговельне обслуговування  жителів старостинського округу №7 забезпечують 6 магазинів, які задовольняють потреби жителів сіл. У с.Токарівка працює виїзна лавка, яка доставляє  жителям села по домівкам  продукти та товари  першої необхідності під замовлення.

На території округу працює відділення поштового зв’язку в селі Селезенівка  два рази на тиждень (четвер та субота) та один раз на тиждень в селі Шапіївка (середа).

 Благоустроєм населених пунктів займаються 3 комунальні працівники, які протягом року підтримують у належному стані території біля пам’ятників,  та пам’ятних знаків; прибирають, обкошують, вирубують порослі на територіях  кладовищ  та вздовж вулиць,  білять дерева та бордюри,  збирають та допомагають у вивезенні ТПВ.

Жителі сіл Селезенівка, Токарівка та Шапіївка , які стали на облік в Сквирській районній філії Київського обласного центру зайнятості у 2023 році, брали участь у заходах з благоустрою даних сіл, що дало можливість привести території населених пунктів до належного стану. 

Протягом 2023 року зроблено в  с. Селезенівка: 

1. ТОВ АФ «Гарант» - надавали  транспорт для вивезення ТПВ, а також для довезення суміші (відсів вапнякового каменя та відходи вугілля) та спецтехніки для  розгортання суміші при поточному ремонті вулиць в с.Селезенівка, для прогортання вулиць від снігу.

 Від ТОВ АФ «Гарант» постійно надходить благодійна допомога для проведення святкових заходів для дітей. Зокрема, було закуплено та роздано дітям солодощі до Дня Святого Миколая та до Дня родини. 

 2. ПП «АС Малолисовецька» - проводили поточний ремонт дорожнього покриття по вул.Вадима Бойка. За благодійні кошти закуплено та роздано солодкі набори для дітей села до Різдвяних свят.

 3. ФГ «Провіденс» -  проведено поточний ремонт дорожнього покриття по в.Миру.

 4.ТОВ «Рибовод» - придбано та встановлено металопластикове вікно у фельдшерському пункті.

 5. ТОВ «Схід-Агро» - закупили бензокосу для проведення заходів з благоустрою.

 6. ТОВ «Шамраївський Цукор» - надано благодійно відходи вугілля та відсів вапнякового каменя для поточного ремонту дорожнього покриття по вул. Миру та по вул. Вадима Бойка(Нова).

 7. За сприяння ФОП Пошелюзного Вячеслава, встановлено бетонну огорожу на сільському кладовищі.

 8. За сприяння одноосібників с.Селезенівка закуплено матеріали для поточного ремонту автобусних зупинок та фельдшерського пункту.

 9. За участі членів ГО «Товариство любителів рибальства та захисту водних ресурсів с.Селезенівка» проведено заходи з благоустрою території села та прибережної території любительського ставу.

  10. Леонора Адамчук, доцент Національного університету біоресурсів і природокористування України, яка професійно займається утриманням бджолосімей на території села Селезенівка, благодійно надала дітям мед, зібраний з власної пасіки до Дня родини.

З власної ініціативи зроблено поточний ремонт даху адмінприміщення в с.Селезенівка.

У с.Шапіївка та с.Токарівка: 

За рахунок коштів бюджету Сквирської міської ради зроблено ремонт дорожнього покриття (біло щебеневе ) вулиці Сергія Альошина в с.Токарівка.

1.АФ «Шапіївка» - надавали техніку для очищення  доріг від снігу, бензин для обкошування бур’янів та зрізання порослі, допомогли з підвозом води до сільського кладовища перед поминальними днями.

2.АФ «Березанка» - надали благодійну матеріальну допомогу  на придбання бензокоси для с.Токарівка. Придбали подарунки для першокласників сіл Шапіївка та Токарівка.

3.ТДВ «Шамраївський цукровий завод» - постійно один раз на місяць надавали техніку для вивезення ТПВ  у селах Шапіївка та Токарівка. За благодійні кошти проведено  ремонт бензокоси та придбано бензопилу для с.Шапіївка.

4.ТОВ «ТЕРРА АПК» - надавали спецтехніку для переробки гілля на щепу протягом 5 днів.

5.ТОВ «Агропай»- надали 20 літрів бензину для заправки бензокоси.

6.ФГ «П.З.Грисюк» - власним трактором обкошував кладовища та узбіччя дороги у центрі с.Шапіївка - 2 рази на рік.

7.ТОВ «Крокус» - надали  бензин для заправки бензокоси.

8.ФОП Макоцьоба С.І. с.Токарівка – надав 10 літрів бензину для обкошування території села Токарівка.

9. Редюк В.Г. с.Токарівка – надав 10 літрів бензину для заправки бензокоси.

У селах Домантівка, Квітневе та Ями :

За рахунок коштів бюджету Сквирської міської ради зроблено ремонт дорожнього покриття (біло щебеневе ) вулиці Миру в с.Квітневе

1.Борисенко Олег Васильович – надав благодійну фінансову допомогу на благоустрій  с.Домантівка: закупівлю фарби, бетонних плит на заміну побитого паркану; упорядкування території кладовища (підгрібання сміття); надав транспорт для упорядкування території на греблі (обрізка дерев, підгортання суміші з проїжджої частини);  придбав масло, бензин, цеп для бензопили на благоустрій кладовища (вирізка порослі).

2.Гончарук Володимир Володимирович, Гончарук Роман Володимирович – надали дизельне пальне, бензин для проведення благоустрою в селах. 

3.Осіпчук Юрій Степанович – закупив фарбу та плитку для ремонту зупинки в с.Домантівка.

4.ПП «Росава-Агро»  –  надали техніку для проведення благоустрою кладовища (трактор з щепкорізом та вантажівки); долучився до прогортання вулиць від снігу; надав бензин до бензокоси; придбав новорічні подарунки для дітей. Надав техніки для довезення суміші із Шамраївського цукрового заводу для ремонту дорожнього покриття в с.Квітневе (розвезення та розгортання суміші трактором) .

5.ДП «Дослідницьке Господарство» «Сквирське»  -  придбали матеріали для виготовлення зупинки в с.Квітневе.

6. Виготовлено та встановлено нову автобусну зупинку в с.Квітневе. Активні жителі с.Квітневе, які брали участь у виготовленні та встановленні зупинки: Віктор Дзера, Роман Дзера, Ігор Носінський, Віктор Бяловецький, Павліна Бугай.

 

З власної ініціативи проведено поточний ремонт дитячого майданчику в с. Домантівка.

Спільно з жителями сіл старостинського округу № 7 проводився збір коштів та продуктів харчування  для ЗСУ та жителів сіл, які перебувають на військовій службі, виготовляли маскувальні сітки.

Жителями сіл Домантівка та Квітневе проведено збір овочів для Сквирського навчально-виховного комплексу «ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 5 – закладу дошкільної освіти» Сквирської міської ради.

Проводився збір продуктів, одягу, постільної білизни та засобів особистої гігієни для мешканців Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Проведено поточний ремонт автобусних зупинок в селах Селезенівка, Домантівка, Токарівка.

Проведено поточний ремонт фельдшерського пункту в с.Селезенівка (замінили  вікно дерев’яне на металопластикове, постелили нову підлогу в 1 кімнаті та пофарбували в усьому приміщенні, зробили ремонт та пофарбували стіни та стелю).

На території округу №7  проводиться догляд за саджанцями яблунь «Сади Перемоги».

Питання, які потребують вирішення: 

капітальний ремонт БК в с.Селезенівка та клубу в. Домантівка;

ремонт даху та стелі в клубі с.Токарівка;

поточний та капітальний ремонт доріг: с.Селезенівка (вул.Лесі Українки), с.Домантівка (вул.Центральна), с.Токарівка (вул. І.Франка), та пров.Лісовий. 

 

Щиро дякую усім керівникам підприємств та організацій, що працюють на території округу та жителям сіл за допомогу та зроблену роботу протягом 2023 року.


 

Староста Сквирської міської ради

старостинського округу № 7                                                    Василь ПАСІЧНИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора