Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ СТАРОСТИ СКВИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ №4 Юрія СУХИНИ

Дата: 22.02.2024 15:23
Кількість переглядів: 103

 

ЗВІТ СТАРОСТИ СКВИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ №4

Юрія СУХИНИ

До старостинського округу №4 належить шість населених пунктів: Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна, Краснянка та Дунайка.

Кількість дворів – 1331 двір. 

Населення –1846 осіб, з них 197 – діти від народження до 18 років.

На території округу проживає 24 багатодітних родини, 7 – дітей-сиріт.

Протягом 2023 року народилося 6 дітей, померло 32 особи.

На території округу функціонують:

  • Буківський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів»-ЗДО – 135 учнів, 18 вихованців дитячого садка.

В с. Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна є будинки культури, сільські бібліотеки, фельдшерсько-акушерські пункти, пункт здоров’я.

Охорона здоров’я

В селі Буки, в адміністративному приміщенні старостинського округу працює фельдшерсько-акушерський пункт. Фельдшер – Шеремет Т.М. – досвідчений та відповідальний медичний працівник, надає медичні послуги мешканцям сіл Буки, Рогізна, Таборів.

В селах Великі Єрчики та Малі Єрчики працює фельдшер Дембіцька С.Л.– досвідчений та відповідальний медичний працівник.

Підприємництво.

В селі Буки:

Створені Сусловим І.М. – ландшафтний парк на р. Роставиця, храмовий комплекс Святого Великомученика Євгенія, ресторан «Бакожин», зоопарк.

У сфері сільського господарства – ТОВ «Софія 7», ФГ «Олександр-С7», ТОВ «Буківське», ПП «Агроспілка «Малолисовецька».

Також у Буках базується велике транспортне підприємство, що займається пасажирськими перевезеннями по всій Україні. Власник і керівник – Скрипа В.І.

В селі Великі Єрчики:

Землі, які відносяться до с. Великі Єрчики орендують ПП ПМВФ «Юніс», СФГ «Кириленко», ТОВ ВП «Агро-Капітал», СФГ «Франчук», ТОВ «Агролаг СВ», СФГ «Нота», СФГ «Яровград» та ін.

На території села діє готельно-ресторанний комплекс «Ранчо» – сучасне, популярне місце дозвілля та відпочинку мешканців Сквирської громади.

В селі Малі Єрчики:

Сільськогосподарські землі, які відносяться до с. Малі Єрчики, орендують: ПП «Агроспілка «Малолисовецька», СФГ «Кириленко», ТОВ «Агентство НАЗРУ», ТОВ «Схід-Агро», ТОВ ВП «Агро-Капітал», СФГ «Франчук», ТОВ «Агролан СВ», ТОВ «Сквираагрохім», ТОВ «Пошелюзний» та ін.

 

В селах Рогізна, Краснянка, Дунайка:

Сільськогосподарські землі орендуються: ТДВ «Шамраївський цукровий завод», ТОВ ВП «Агро-Капітал» ПП «Агроспілка «Малолисовецька», ТОВ «Агрофірма «Березанка» та ін.

Торгівля

Загалом в старостинському окрузі №4 працює 6 продовольчих магазинів та один господарський.

За рік у старостинському округу №4 надано адміністративні послуги в оформленні:

• Заяв про отримання статусу ВПО – 1;

• Заяв про надання матеріальної допомоги ВПО – 1;

• Заяв про нарахування субсидій – 68; пільг – 17;

• Заяв про реєстрацію місця проживання – 56;

• Заяв про зняття з реєстрації місця проживання – 12;

• Здійснено нотаріальних дій – 55,   з них посвідчено заповітів – 16.

Зокрема, в ІС «Вулик»  зареєстровано по старостинському округу – 540 звернень (прийом заяв щодо отримання адміністративних послуг (субсидій, пільг, соціальних виплат, нотаріальних дій, реєстрації місця проживання тощо), довідок, актів обстеження, витягів з РТГ, консультацій у межах повноважень)

Неодноразово надано допомогу від міської ради (продуктові набори, крупи)

 

Видано:

• Витягів з РТГ про зареєстрованих у житловому будинку осіб – 152;

• Витягів з РТГ про зареєстроване місце проживання – 344;

• Довідок про фактичне місце проживання (без реєстрації) – 48;

• Актів обстеження умов проживання – 60;

• Характеристик на жителів округу – 9;

• Довідок для отримання нотаріальних послуг –37; 

• Довідок різного характеру – 91;

 

Прийнято та передано заяв на отримання матеріальної допомоги за програмою «Турбота» від міської ради:

  • від мобілізованих – 28;

  • від інших жителів – 13.

  •  

Організація населення під час воєнного стану.

1. Протягом 2022-2023 років на захист вітчизни із округу були мобілізовані  чоловіки. 

2. У 2023 році продовжилися роботи з удосконалення та розбудови укриття у підвальному приміщенні школи (бетонування, вирівнювання відмостки, водовідведення опадів, виготовлення козирка над головними сходами, улаштування ринв із фасадного боку, поліпшення приточно-витяжної вентиляції тощо).

 

Розвиток інфраструктури

Коштом місцевого бюджету в с. Буки на ділянці дороги протяжністю 800 м по вул. Польова було відновлене білощебеневе покриття. Силами старости було виконано ремонт електричного вводу в адміністративне приміщення Сквирської міської ради в с. Буки. 

Силами та коштом ПП «Агроспілка «Малолисовецька» у селі Малі Єрчики було відремонтовано автобусну зупинку. Силами та коштом місцевого підприємця Артура Вакуленка у селі Малі Єрчики було встановлено парканчик навколо дитячого майданчика.

З коштів місцевого бюджету в с. Великі Єрчики по вул. Миколи Гоголя було виконано білощебеневе дорожнє покриття протяжністю 800 м.

Важливим проектом в житті сіл Рогізна, Краснянка, Дунайка є газифікація. Восени 2021 року вона поновилася, але у 2022 році роботи зупинилися. Наразі  виготовляється та узгоджується документація.

Протягом 2023 року на території села Рогізна по вул. Дубина відходами вапняку, наданого ТОВ «Шамраївський цукор», технікою, яку надав ТДВ «Шамраївський цукровий завод» підсипалася дорога протяжністю 850 м.

Також протягом року проведено косметичний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту та автобусної зупинки в селі Рогізна.

Пасажирські перевезення.

У 2023 році було вирішено проблему пасажирського перевезення сіл Рогізна, Краснянка, Дунайка та Буки, які тривалий час потерпали через відсутність пасажирського громадського транспорту і сполучення із адміністративним центром  у м. Сквира. На даний момент діє маршрут м. Сквира – с. Красноліси.

Благоустрій 

На території округу щоденно дбають про чистоту в громадських місцях та адміністративних будівлях чотири помічники з благоустрою. Їхніми зусиллями здійснюється благоустрій в центрах сіл, на кладовищах, в місцях пам’яті, парках тощо.

Протягом 2023 року проводилося: регулярне прибирання територій в центрах сіл, автобусних зупинках, на кладовищах, косіння трави в центрах сіл, вздовж узбіч проїжджої частини, вирубування кущів, побілка зупинок, бордюрів, стовпів, дерев у парках. 

Обкошування узбічь доріг в селах та за межами населених пунктів проводилося силами місцевих підприємців. Так само й з розчисткою сільських доріг від снігу. 

Також на території округу протягом року було проведено 2-місячники благоустрою з метою здійснення поглибленого прибирання кладовищ, стихійних сміттєзвалищ, узбіч доріг, у яких брали участь помічники старости, працівники КП «Сквираблагоустрій», працівники освіти, культури, ФАПів, сільські бібліотекарі, місцеві підприємці та небайдужі жителі з активною громадянською позицією.

Культурне  життя

2023– другий рік повномасштабної агресії рф. Всі зусилля працівників культури та сільських бібліотекарів були спрямовані на гуртування суспільства у боротьбі проти агресора, патріотичне виховання молоді, відзначення державних, народних свят, проведення заходів, приурочених пам’ятним датам тощо.

 

Існуючі проблеми

  1. Дороги. Першочергового капітального ремонту потребує дорога в с. Буки, що проходить по вулицях Шовковична та вул. Бакожин; в с. Малі Єрчики – вул. Центральна; у с. Рогізна – вул. Незалежності.

Першочергового поточного ремонту потребують дороги в с. Буки по вулиці Слобідська та вулиці Роставична. В селі Малі Єрчики – вул. Польова, а також вулиця Космонавтів. В селі Великі Єрчики вул.Незалежності. В с. Рогізна – вул. Дубина, в с. Краснянка – вул. Яблунева.

  1. Будівлі. Потребує завершення капітального ремонту Буківський будинок культури. Значна частина робіт виконана та, на жаль, має чимало недоліків. Відсутні:модульна котельня та  все обладнання опалення, сантехніка, вентиляція та багато іншого. В селах Великі Єрчики та Малі Єрчики потребують поточного ремонту будинки культури.

  2. Приміщення Буківського НВК

  • За 35 років безперервної експлуатації приміщення школи дуже зносилися дах, відмостка, парапети, а також комунікації. Зовсім відсутнє водовідведення опадів, ринви, ливневі стоки.

  • Поточного ремонту потребує дах приміщення школи у Великих Єрчиках.

  1. Вуличне освітлення

Протягом року практично повністю вийшло з ладу вуличне освітлення в селі Буки на вулицях Мийка, Лісова, Набережна, Тараса Шевченка, Волинська, Героїв України – потрібно замінити всі світлодіодні ліхтарі вуличного освітлення. 

На вулицях Незалежності та Соборна – пошкоджені відгалуження ліній. Також в селі існує значна потреба в заміні ламп та патронів.

  1. Завідувачі будинком культури. В селах Буки, Великі Єрчики, Рогізна бракує завідувачів будинком культури.

 

Подяки

Дякую Сквирській міській голові Валентині ЛЕВІЦЬКІЙ, Сквирській міській раді, своїм помічникам, відповідальним підприємцям, небайдужим, активним жителям, всім, хто допомагав, брав участь, долучався до розвитку сіл старостинського округу №4 Сквирської міської ради протягом 2023 року!


 

Староста Сквирської міської ради Юрій СУХИНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора