Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ СТАРОСТИ СКВИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ №9 за 2023 рік Жанни КЛИМАСЬ

Дата: 22.02.2024 15:26
Кількість переглядів: 57

 

ЗВІТ СТАРОСТИ СКВИРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ №9 за 2023 рік

Жанни КЛИМАСЬ

 

Керуючись Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міської голови та Положенням про старосту, звітую про роботу старостинського округу №9 за 2023 рік.

 До  старостинського округу №9 входять села Горобіївка, Лаврики, Оріховець та Каленна , загальна чисельність населення становить 1809 чоловік, 1208 дворів.  

Протягом року народилося  12 дітей, померло 31 чоловік.

В кожному населеному пункті округу згідно затвердженого графіка старостою проводиться особистий прийом громадян. Крім старости в окрузі працюють спеціаліст І категорії та 2 провідні спеціалісти.  

Важливим було і залишається питання забезпечення права жителів округу на отримання якісних соціальних та адміністративних послуг.

Протягом звітного періоду від жителів старостинського округу надійшло 963 звернення,  з них видано  296 довідок.  

Протягом 2023 року здійснено прийом 118 заяв від громадян для нарахування субсидій, пільг та різних допомог  .

Також, проводяться дії  з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання, протягом 2023 року прийнято  і опрацьовано 68 заяв, видано  395 витягів з РТГ, також постійно вносяться відомості та зміни до погосподарських книг. Проводиться реєстрація вхідної та вихідної документації ( відповідно 144 та 308).

            Крім цього, відповідно до рішення Сквирської міської ради  старостам надані повноваження вчиняти нотаріальні дії, протягом 2023 року  їх проведено  88 .

В кожному селі старостинського округу постійно ведеться первинний облік призовників та військовозобов’язаних, проводиться оповіщення та звірка з 1 відділенням Білоцерківського РТЦК та СП.

В усіх населених пунктах  округу ведеться погосподарський облік, внесення відомостей до реєстру та формується статистична звітність.

Постійно здійснюється контроль за використанням земельних ділянок та контроль по сплаті земельного податку і орендної плати, проводиться роз’яснювальна робота щодо погашення боргів.

Староста є членом виконавчого комітету Сквирської міської ради та бере участь у засіданнях сесій  та комісій міської ради.

Протягом липня-серпня цього року в селах округу  були проведені

вуличні сходки. Відбулися особисті прийоми жителів округу з міською головою.

На території округу здійснюють свою діяльність сільськогосподарські підприємства: ТОВ «Надія-10», ФГ «Караван»,ФГ «Янтар-П», ТОВ ім..Шевченка, ТОВ «Оріховецьке», ФГ «Людмила-Ч», ФГ «Довіра», ФГ «Дельта», ТОВ «Агрофірма «Березанка»,  ПП «Агрофірма «Еліта»,  ФГ «Сезан», ФОП Стоцький І.Б. та приватні підприємці.  Вони вчасно сплачують податки до міського бюджету. Також, надають  транспорт, пальне для проведення благоустрою та кошти для вирішення проблемних питань в селах округу, розчищають сільські вулиці від снігу.

Освіта.  На території округу  функціонують:  заклад середньої освіти (Горобіївський НВК), який з 01.09.2023 року припинив набір  учнів до 10 класу  та Оріховецька філія Сквирського академічного ліцею №2 .  В  цих закладах  навчається 166 учнів та виховується  27 дітей дошкільного віку, працює   37  вчителів.  

Під час літніх канікул в школах було проведено поточні ремонти.  За рахунок бюджетних коштів в Горобіївському НВК було проведено ремонт найпростішого укриття ( 200 тис.грн ), 35тис. грн надав ФОП Герасюк Ф.М. 

Гаряче харчування здійснюється  за рахунок батьків та місцевого бюджету.     Підвіз учнів та вчителів проводиться  шкільним автобусом.  За кошти місцевих підприємств та фермерів було закуплено новорічні солодощі для дітей. До 1 вересня першокласники отримали подарунки від ТОВ «Агрофірми «Березанка». 

Працівники освіти та учні не припиняють допомагати ЗСУ : проводять збір продуктів, плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки та ін.

Медицина. На території округу працюють амбулаторія загальної практики-сімейної медицини та  3 фельдшерсько-акушерські пункти. Тричі на тиждень  проводиться прийом сімейним лікарем,  з жителями заключено  936 декларацій. На базі АЗПСМ  в травні місяці 125 жителів округу пройшли обстеження виїзним флюорографом.  

В селі Горобіївка знаходиться стаціонарне відділення Центру надання соціальних послуг, в якому на даний час перебуває 31 особа,які  цілодобово знаходяться під опікою, обслуговуючий персонал становить 17 чоловік. 37 одиноких жителів округу обслуговуються вдома соціальними працівниками.

Культура.  Жителі округу беруть активну участь в культурному житті сіл,  задля цього працюють будинок культури, 3 клуби та 4 бібліотеки, в яких є різні гуртки: вокальний,драматичний,художнього читання та вокальний ансамбль «Берегиня».  

Працівники культури та бібліотечної системи творчо підходять до організації  змістовного дозвілля та відзначення пам’ятних дат, беруть участь в заходах, які проводяться в м.Сквира, активно долучаються до благоустрою, проводять бдагодійні акції для збору коштів ЗСУ. Разом з комунальними працівниками  ними на території парку було висаджено 40 дерев.  В парку відпочинку с.Лаврики біля дитячого майданчика було встановлено 3 тренажери для спортивного розвитку та оздоровлення молоді.   

Благоустрій: проводяться місячники з благоустрою, підтримується задовільний стан на території населених пунктів .  В селах організовано вивіз ТПВ 1 раз на два місяці.   

Протягом весняно-літнього періоду постійно проводиться косіння трав та бур’янів в місцях громадського перебування (кладовища, парки), вирубка чагарників, побілка дерев. Роботи по благоустрою здійснюються працівниками комунального підприємства, також долучаються жителі громади. Допомогу у вивезенні ТПВ  надають місцеві підприємства та фермерські господарства, вони також взимку вчасно очищають дороги від снігу, надають пальне для проведення косіння.

Навесні  ТОВ «Шамраївський цукор» благодійно надав суміш вапнякового відсіву, яка була укладена по вулиці Весняній в с.Горобіївка. Для цього кошти і техніку надало ТОВ «Надія-10»(дир..Косовська В.С.).  

В цьому році виготовлена проектно-кошторисна документація та отримано експертний звіт на капітальний ремонт вулиці Весняної в с.Горобіївка.

Завершено роботи та введено в дію газогін в с.Каленна. Кошти для проведення робіт надали АП «Агрофірма»Еліта»(дир.. Андрусенко Я.М.) та ТОВ «Агрофірма «Березанка»( дир.Тимошенко А.В.).

Соціальна сфера. На території старостинського округу проживає 25 багатодітних сімей, в яких виховується  89 дітей, 5 дітей знаходиться під опікою. Проживає 23 ліквідатори ЧАЕС та воїни-афганці, сім’ї загинувших у війні з росією. 

 По Програмі соціального забезпечення та соціального захисту  населення «Турбота» міською радою надається одноразова матеріальна допомога  мобілізованим. В нашому окрузі таку допомогу отримали 33 особи на суму 99000 грн.   Допомогу на лікування та поховання своїх рідних отримали 19 осіб на суму 75500 грн. 

   Для забезпечення продуктами, господарськими та іншими  товарами на території округу загалом працюють 8 магазинів, 3 кафе., також, 1 раз на тиждень має місце виїздна торгівля.  

У визначені дні  в кожному  селі працюють мобільні поштові бригади.

Протягом року в окрузі проводились благодійні ярмарки і акції для   збору   коштів   на  ЗСУ,   жителі  беруть  участь у зборі продуктів,  приготуванні різної випічки для передачі військовим.    

Основною проблемою  залишається  незадовільний стан доріг, як в селах так і між населеними пунктами. Капітального ремонту потребують вул. Весняна, вул.Садова, вул..Т.Шевченка, вул..Набережна в с.Горобіївка, вул.Космонавтів в с. Каленна; ямкового ремонту потребують майже всі вулиці в селах округу.

 

Староста                                                       Жанна КЛИМАСЬ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора