Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про роботу постійної комісії Сквирської міської ради з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії за 2023 рік

Дата: 14.02.2024 14:19
Кількість переглядів: 39

                                                                                                                Додаток 

   до рішення міської ради       

      від 14 лютого 2024 року

      №15-44–VІІІ

Звіт

про роботу постійної комісії Сквирської міської ради з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії 

за 2023 рік

 

Шановні колеги-депутати, присутні!

 

У своїй діяльності постійна комісія Сквирської міської ради з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії керується Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Сквирської міської ради VІІІ скликання, Положенням про постійні комісії Сквирської міської ради, іншими документами, що унормовують самоврядні функції органів місцевого самоврядування.

Постійною комісією проведено 11 засідань (на 2-х не було кворуму), з них спільних з іншими комісіями – 9, на яких підтримано та рекомендовано до розгляду на сесіях 263 питання.

       Внесено 28 проєктів рішень.

       На контролі комісії перебували 120 рішень ради.

       

       Участь депутатів – членів комісії в засіданнях постійних депутатських комісій така:

Бондарчук Катерина Федорівна (голова комісії) – присутня на 10, відсутня – на 3,

       Заболотний Олександр Вікторович (заступник голови комісії) – присутній на 10, відсутній – на 3,

       Біляк Віктор Федорович – присутній на 13,

       Гоменюк Ірина Григорівна – присутня на 11, відсутня – на 2,

       Мазур Тетяна Петрівна – присутня на 7, відсутня – на 6.

 

       Участь депутатів у 16-ти сесіях така:

       Бондарчук Катерина Федорівна – присутня на 14, відсутня – на 2,

       Заболотний Олександр Вікторович – присутній на 9, відсутній – на 7,

       Біляк Віктор Федорович – присутній на 16,

       Гоменюк Ірина Григорівна – присутня на 8, відсутня – на 8,

       Мазур Тетяна Петрівна – присутня на 5, відсутня – на 11.

 

Члени профільної комісії у більшості своїй систематично брали участь у її засіданнях, демонстрували злагодженість та відповідальність, вони володіють достатньою професійною підготовкою, аби комісія працювала на належному рівні. 

Під час щорічного формування бюджету громади членами комісії обґрунтовувалися та відстоювалися пропозиції щодо фінансово-господарської діяльності, функціонування та розвитку таких важливих галузей як соціальний захист населення, освіта, охорона здоров’я, культура, спільно з керівниками виконавчих органів міської ради вивчалася проблематика.

Члени комісії завжди підтримували виділення бюджетних коштів на розв’язання найбільш нагальних проблем у громаді.

Питання, які вносилися на розгляд профільної комісії, відзначалися виваженими проєктами рішень та рекомендаціями, що враховувалися під час прийняття рішень на пленарних засіданнях сесій міської ради.

Упродовж 2023 року постійна комісія Сквирської міської ради з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії, згідно із планом роботи Сквирської міської ради, зосереджувалася на таких важливих питаннях життєдіяльності громади. 

 

       У сфері соціального захисту:

Профільною комісією упродовж звітного періоду приділялась увага організації надання соціальних послуг та допомоги малозахищеним верствам населення на території громади, виконання функцій соціального захисту населення загалом. 

Підтримано внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих (померлих) на 2022-2025 роки, затвердженої рішенням Сквирської міської ради №40-17-VІІІ від 23.12.2021 р.; Програму надання поворотної фінансової допомоги (резервних коштів), що виплачується патронатним вихователям до моменту отримання державної соціальної допомоги на 2023-2025 роки на території Сквирської міської територіальної громади. 

Комісія схвалила ініціативу міської голови щодо створення двох робочих місць в ЦНАПі для фахівців міграційної та податкової служби задля належного обслуговування мешканців громади, передачу міжбюджетного трансферу в розмірі 700 000 гривень для потреб у забезпеченні безпілотними літальними апаратами підрозділу Сил безпеки й оборони України – 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. Члени комісії проголосували за внесення змін до міської цільової Програми фінансової підтримки Збройних Сил України, реалізації заходів та робіт з територіальної оборони на 2023 рік, передбачивши можливий фінансовий ресурс в обсязі 15,5 млн. грн. Одностайними були під час прийняття рішень щодо придбання, виготовлення та встановлення меморіальних конструкцій для облаштування Алеї Слави в м. Сквира, придбання камер відеоспостереження для відділення поліції №1 Білоцерківського райуправління поліції ГУНП України в Київській області, оргтехніки – для роботи Центру надання адміністративних послуг міської ради. 

Комісією обговорено, рекомендовано до схвалення на сесії, відповідно, сесією підтримано Програму надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку, на 2024 рік. Розглянуто, підтримано й на сесії взято до відома інформацію про виконання комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Щаслива родина – успішна громада» на 2023-2025 роки. 

Комісія проголосувала за те, щоб функції сервісного центру у справах ветеранів було покладено на центр надання соціальних послуг, погодила штатні розписи центру надання соціальних послуг, трудового архіву.

 

       У сфері освіти: 

Комісія належним чином зосереджувалась на питаннях, що стосувалися функціонування галузі освіти на території громади. 

У лютому було погоджено співфінансування на придбання будівельних матеріалів для поточного ремонту міського академічного ліцею «Перспектива», опалювального обладнання – в навчальні заклади, поточний ремонт укриттів у міських дошкільних навчальних закладах №3 та №6, встановлення пожежної сигналізації у Шамраївському НВК, виготовлення проєктно-кошторисної документації та співфінансування капітального ремонту покрівлі Сквирського академічного ліцею №2. 

У березні підтримано низку питань щодо реорганізації закладів освіти та зміни юридичних адрес у зв’язку зі змінами назв вулиць в громаді.

Коли бюджет громади загального фонду за І квартал 2023 року було виконано на 116,2%, комісія була одностайна в тому, щоб спрямувати кошти на встановлення паркану в ДНЗ №3, заміну вікон в ДНЗ №2, придбання кухонного обладнання для ДНЗ №6, на ремонт приміщення для занять боксом, велоспортом та шахами в м. Сквира, на поточний ремонт покрівлі Пустоварівського НВК, реконструкцію котелень в закладах освіти і члени комісії проголосували за це на сесії (квітень).

Комісія підтримала зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2022 року «Про бюджет Сквирської міської територіальної громади на 2023 рік», якими було передбачено виділення коштів на придбання фарби, будівельних матеріалів, сантехнічних виробів для ремонту приміщень навчальних закладів, електроприладів, автозапчастин і шин; встановлення пожежної сигналізації, згідно з приписами ГУ ДСНС України в Київській області, у котельні та господарських будівлях Сквирського НВК №5, котельнях Пустоварівського НВК, Сквирського ліцею; придбання шиферу для Пустоварівського НВК; поточний ремонт укриття Горобіївського НВК із виконанням робіт гідроізоляції поверхневого шару грунту; придбання принтерів для Сквирського ЦДЮТ та комп’ютерної техніки – для дошкільних закладів; капітальний ремонт теплотраси із заміною труб в Чубинецькому НВК (травень).

Підтримано спрямування коштів на виготовлення ПКД на капітальне будівництво укриття у Сквирській ЗЗСО І-ІІІ ст. №3, капітальний ремонт укриття у Сквирському академічному ліцеї №2 (червень).

Члени комісії вникали у хід ремонтних робіт укриття Кривошиїнського НВК, у те, як облаштовуються багатофункціональні кімнати в укриттях Буківського НВК та Сквирського академічного ліцею «Перспектива», відмостка – у ДНЗ №6 «Ромашка», заміна вікон – у ДНЗ №2 «Малятко». 

Комісією розглянуто на засіданні та підтримано на сесії зміни до рішення міської ради «Про бюджет Сквирської міської територіальної громади на 2023 рік», якими було передбачено виділення коштів у сумі 1 400 000,00 грн для відновлення даху Сквирської дитячо-юнацької спортивної школи (споруджений у 2013 р.), який внаслідок стихії 6 липня 2023 року був знесений поривами вітру; продовження робіт із впорядкування укриттів міського академічного ліцею інформаційних технологій «Перспектива», придбання гумової підлоги для вихованців ДЮСШ в нове приміщення по вулиці Київська, 6 м. Сквира (липень).

Члени комісії брали участь в обстеженні укриттів закладів освіти, яких загалом є 20 (серпень).

У вересні комісією підтримано виділення коштів на придбання

запасних частин для шкільних автобусів, меблів – в укриття, котла Сквирському академічному ліцею №3, харчування школярів та затверджено мережу закладів освіти на 2023/2024 роки. 

У жовтні продовжувався ремонт вентиляції в ліцеї №2, проходила експертиза ПКД на укриття міського ліцею №3 та Пустоварівської гімназії, яку в листопаді було відправлено на розгляд до Київської ОВА. Ці питання також були під увагою профільної комісії. 

Комісією розглянуто, підтримано, а на сесії схвалено Програму розвитку системи освіти Сквирської міської громади на 2024-2026 роки та упорядковано установчі документи освітніх закладів.

 

       У сфері охорони здоров’я:

У лютому комісією підтримано співфінансування на придбання стаціонарної рентгенологічної системи для КНП «Сквирська центральна міська лікарня», погоджено внесення змін до штатного розпису КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» та КНП СМР «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Комісія проголосувала за зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2022 року «Про бюджет Сквирської міської територіальної громади на 2023 рік», якими було передбачено виділення коштів на придбання лапароскопічних інструментів для проведення хірургічних втручань, операційної лампи для облаштування операційного блоку та ультразвукового скальпелю для КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» (травень), підтримала поточний ремонт підвалу під укриття у лікувальному корпусі лікарні (липень). 

У серпні-вересні члени комісії проголосували за придбання операційного стола, навчання реабілітологів, поточний ремонт даху лікарні, внесення змін до Програми розвитку й підтримки КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» на 2023-2024 роки, Програми розвитку та фінансової підтримки Сквирського МЦПМСД.

У жовтні-листопаді комісією підтримано виділення для галузі охорони здоров’я громади коштів на придбання ультразвукового скальпелю, додаткового обладнання до наявної ендоскопічної стійки – відеоколоноскопа, 4 електричних медичних пересувних аспіраторів, гематологічного аналізатора, коагулометра.

Комісією розглянуто, обговорено, на сесіях підтримано Програму впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань у Сквирській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки; Програму інфекційного контролю та профілактики інфекцій закладів охорони здоров’я комунальної власності громади на 2024-2025 роки. 

Погоджено штатні розписи галузі охорони здоров’я (грудень) 

 

       У сфері культури: 

Комісією розглянуто, на сесії погоджено співфінансування на придбання модульного котла для опалення міського Будинку культури (лютий, червень), підтримано спрямування коштів на виготовлення ПКД на ремонт даху Великоєрчиківського та Самгородоцького сільських Будинків культури (липень), зміни до рішення міської ради «Про бюджет Сквирської міської територіальної громади на 2023 рік», якими було передбачено виділення коштів на завершення ремонту приміщення центральної міської бібліотеки за адресою: вул. Соборна, 38 м. Сквира (вересень).

Комісією погоджувались штатні розписи відділу культури, молоді та спорту, підтримано рішення з питань розвитку фізичної культури і спорту в громаді, а також рішення про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади та запровадження режиму тиші. 

 

       Релігія:

28 травня комісія підтримала питання щодо припинення права постійного користування Свято-Успенській парафії Української Православної Церкви (московський патріархат) на земельні ділянки, розташовані за адресами: вул. Соборна, 30а м. Сквира, вул. Соборна, 69а м. Сквира, яке виникло на підставі рішення Сквирської міської ради від 17.09.2020 р. №1397-58-VІІ та від 07.11.2019 р. №1109-47-VІІ.

Отже, роботу профільної комісії можна вважати результативною, спрямованою на вирішення нагальних питань жителів громади, що пов’язані із соціальним захистом, наданням освітніх послуг, медичним обслуговуванням, забезпеченням культурних заходів, відстоюванням національних інтересів держави. 

 

       Постійна комісія ради з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії рекомендує у 2024 році:

     - значно розширити спектр надання послуг, допомоги й підтримки воїнів-ветеранів, які у російсько-українській війні стали захисниками нашої держави;

       - розробити й втілити в життя Програму, спрямовану на забезпечення безпечного середовища учнів у навчальних закладах громади; 

       - вирішити питання дотримання належного температурного режиму у КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» та КНП СМР «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»;

      - посилити національно-патріотичне виховання закладами культури, молоді і спорту, підкріпивши відповідні заходи коштами, та з цією метою внести зміни до відповідної Програми.

 

Дякую за увагу!

  

              

Голова постійної комісії 

Сквирської міської ради 

з питань соціального захисту,

освіти, охорони здоров’я,

культури, релігії                                                                Катерина Бондарчук


 

       



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора