Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища за 2023 рік

Дата: 14.02.2024 14:23
Кількість переглядів: 53

 

      Додаток 

    до рішення міської ради       

    від 14 лютого 2024 року

    №13-44–VІІІ

 

ЗВІТ

постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища за 2023 рік

Шановні депутати, присутні!

Постійна комісія з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища у своїй діяльності керується Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», іншими законами та нормативними документами, Регламентом Сквирської міської ради VIII скликання та Положенням про постійні комісії міської ради.

Основною організаційною формою діяльності комісії є її засідання. Так, за звітний період було проведено 15 засідань комісії, на яких розглянуто 281 питання, комісією внесено 136 проєктів рішень. 

Відділ капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради відіграє вагому роль у регулюванні економіки нашої громади, формує її фінансову основу. Тому, саме ці питання займали левову частку серед питань, над вирішенням яких працювала комісія. Так, у звітному періоді комісією були схвалені такі рішення:

  • розроблення Схеми санітарного очищення території населених пунктів Сквирської міської територіальної громади.

  • затвердження переліку об’єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2023 році шляхом продажу на аукціонах.

  • затвердження Переліків першого та другого типів об’єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду в новій редакції.

  • затвердження Положення “Про порядок надання платних послуг комунальним підприємством “Сквирське комунальне господарство”.

  • погодження штатного розпису комунального підприємства «Сквираблагоустрій». 

  • внесення змін до Статуту комунального підприємства «Сквираблагоустрій».

  • затвердження Статуту комунального підприємства «Сквир-водоканал» у новій редакції.

  • внесення змін до рішення Сквирської міської ради від 14.09.2022 №17-24-VІІІ «Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації Сквирської міської територіальної громади та складу комісії».

  • погодження штатного розпису комунального підприємства «Сквираблагоустрій».      

  • затвердження Переліків першого та другого типів об’єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду в новій редакції. 

  • внесення змін до Статуту комунального підприємства «Сквираблагоустрій».

  • надання дозволу комунальному підприємству «Сквираблагоустрій» на внесення змін до переліку видів економічної діяльності.

  • затвердження Переліків першого та другого типів об’єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду в новій редакції.

  • затвердження умов оренди комунального майна, включеного до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону.

  • про стан забезпечення жителів громади питною водою та заходи щодо поліпшення її якості.

  • про надання дозволу на підписання договорів на господарське відання складовими Єдиної газотранспортної системи України.

  • внесення змін в рішення Сквирської міської ради від 23.12.2021 №08-17-VIII, від 12.07.2022 № 13-23-VIII та від 06.12.2022 №45-27-VIII про затвердження та внесення змін до «Програми заходів по організації благоустрою Сквирської міської територіальної громади на 2022-2026 роки».

  • внесення змін до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств у Сквирській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки.

  • внесення змін до Програми ефективної роботи та реформування житлово-комунального господарства Сквирської міської територіальної громади з централізованого водопостачання та водовідведення на 2023 рік.

  • про роботу комунального підприємства “Сквираблагоустрій” із благоустрою населених пунктів громади, утримання міського сміттєзвалища та забезпечення вивезення сміття в населених пунктах Сквирської міської територіальної громади.

  • затвердження Порядку про поховання та надання ритуальних послуг на території Сквирської міської територіальної громади.

  • про підготовку комунальних закладів, установ та підприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

  • внесення змін до рішення сесії Сквирської міської ради від 22.12.2020 №27-3-VIII “Про створення Відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради та затвердження його Положення”.

  • погодження штатного розпису комунального підприємства “Сквираблагоустрій”.

  • ефективного використання об'єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади

  • про затвердження переліку об’єктів комунальної власності Сквирської міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2024 році шляхом продажу на аукціонах.

  • про хід виконання судового рішення у справі №911/1671/20 від 04.08.2022 року «Про стягнення з корпорації «ЕЛТЕКС» боргу в сумі 882442,95 грн. та повернення майна, яке розташовано за адресою: Київська область, м. Сквира, вул. Київська 4/6.

Одне із найголовніших питань роботи постійної комісії – забезпечення організації належного контролю за  виконанням рішень міської ради. Зважаючи на широкий спектр діяльності на контролі постійної комісії перебуває 136 рішень міської ради, прийнятих у звітному періоді, у тому числі 10 Програм.

Комісія приймала активну участь у розробці та затвердженні цільових програм, положень та інших документів, пов'язаних з питанням житлово-комунального господарства та комунальної власності громади. 

Так, у 2023 році комісією погоджено та затверджено  Програму будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Сквирської міської територіальної громади на 2022-2027 роки в новій редакції, Програму ефективної роботи та реформування житлово-комунального господарства Сквирської міської територіальної громади з централізованого водопостачання та водовідведення на 2024-2025 роки та Програму ефективної роботи та реформування житлово-комунального господарства Сквирської міської територіальної громади з централізованого водопостачання та водовідведення на 2024-2025 роки.

Серед питань, які розглянула комісія у 2023 році, є також питання виконання тієї чи іншої програми:

  • виконання Програми розвитку та підтримки комунального  некомерційного підприємства  «Сквирська центральна районна лікарня» на 2021- 2022 роки.

  • виконання Програми енергозбереження та енергоефективності Сквирської міської територіальної громади на 2022-2026 роки у 2022 році

  • виконання Програми заходів по організації благоустрою Сквирської міської територіальної громади на 2022-2027 роки

Серед питань, над вирішенням яких працювала комісія, це питання щодо прийняття до комунальної власності громади тих чи інших об’єктів. Так, комісією розглянуті, погоджені та прийняті сесією рішення:

  • Про надання дозволу на передачу майна, що перебуває на балансі комунального підприємства Сквирської міської ради «Сквирська центральна аптека №25» (код ЄДРПОУ 01977926) на баланс Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 04054961).

  • Про надання дозволу на передачу майна, що перебуває на балансі комунального підприємства Сквирської міської ради «Сквирська центральна аптека №25» (код ЄДРПОУ 01977926) в оперативне управління та на баланс комунальної установи Сквирської міської ради «Трудовий архів Сквирської міської територіальної  громади»

  • Про надання дозволу на передачу майна, що перебуває в оперативному управління та на балансі відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671), на баланс Сквирської міської ради

  • Про надання дозволу на приватизацію нежитлової будівлі, розташованої за адресою: вул.Соборна, 24, м.Сквира, Білоцерківський район, Київська область.

  • Про надання дозволу на зняття з балансу Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 04054961) житлових будинків, що перебувають у власності громадян.

  • Про надання дозволу на передачу майна, що перебуває в оперативному управлінні та на балансі відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства  Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671) на баланс відділу освіти Сквирської міської ради

  • Про надання згоди на прийняття  до комунальної власності Сквирської міської територіальної громади в особі Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 04054961) мережу газового постачання по селу Каленна Білоцерківського району Київської області та передачу її на праві господарського відання ТОВ «Газорозподільчі мережі України» в особі Київської філії ТОВ «Газорозподільчі мережі України»

  • Про прийняття до комунальної власності Сквирської міської територіальної громади майна, що знаходиться за адресою: вул.Центральна, 1а, с.Малі  Лисівці, Білоцерківський район, Київська область.

Житлово-комунальне господарство - це велика кількість  напрямків у роботі. Серед них – ремонт  доріг,  водопостачання, вуличне освітлення, благоустрій територій тощо. Тому постійна комісія міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища приділяє велику увагу роботі комунальних підприємств. Членами комісії уважно вивчаються аналітичні матеріали щодо їх фінансово-господарської діяльності, висловлюються пропозиції стосовно удосконалення роботи по управлінню майном спільної власності, наданню послуг населенню. На засідання постійної комісії постійно запрошувались керівники  комунальних підприємств громади, представники галузевих управлінь та відділів міської ради, що давало змогу всебічно та прозоро обговорювати питання та приймати виважені рішення.

Велась робота комісії з приведення у відповідність до чинного законодавства статутних документів комунальних підприємств, установ громади. Внесено зміни та затверджено у новій редакції: 

  • Статут комунального підприємства «Сквираблагоустрій».

  • Статут комунального підприємства «Сквир-водоканал».

  • Статут комунального некомерційного підприємства Сквирської міської ради «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

 

Зробивши аналіз відвідування засідань постійних комісій депутатами, хочу відзначити досить високу активність окремих депутатів:

№ н/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Кількість засідань комісії

Кількість відвідувань депутатами

1

Сиворакша Микола Васильович – голова комісії

16

14

2

Стригун Валентин Маркович – заступник голови комісії

16

16

3

Невмержицький Олександр Миколайович

16

0

4

Миронський Сергій Валерійович

16

5

5

Ільченко Юрій Володимирович

16

16

 

Хочу наголосити, що двоє депутатів нашої комісії поповнили лави ЗСУ та захищають незалежність нашої держави. Це - Невмержицький Олександр Мколайович та Миронський Сергій Валерійович.

В цілому депутати нашої комісії  у звітному періоді працювали злагоджено і відповідально, наслідком чого є результативна, плідна робота, спрямована на вирішення жителів громади в частині комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища.

Дякую за увагу!

Голова комісії з питань

комунального майна, житлово-

комунального господарства, благоустрою

та охорони навколишнього середовища                   Микола СИВОРАКША          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора