Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт постійної комісії Сквирської міської ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку за 2023 рік

Дата: 14.02.2024 14:24
Кількість переглядів: 44

  Додаток 

до рішення міської ради       

від 14 лютого 2024 року

№11-44–VІІІ


 

ЗВІТ

постійної комісії Сквирської міської ради з питань планування 

бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку

Шановні депутати, шановна голово, присутні!

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку у своїй діяльності керується Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», іншими законами та нормативними документами, Регламентом Сквирської міської ради VIII скликання та Положенням про постійні комісії міської ради.

Єдиною організаційною формою діяльності комісії є її засідання. Нагадаю, що в 2023 році відбулося 15 сесій, із них 12 чергових та 3 позачергові. Для  забезпечення можливості та законності пленарних засідань, протягом 2023 року відбулося 16 засідань комісії Сквирської міської ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку де були розглянуті питання профільного напрямку. 15 засідань комісії вів голова комісії та одну секретар. Скликалася комісія на двадцять засідань. Хочеться відмітити високу активність та відповідальність всіх членів комісії.

У звітному періоді, відповідно до повноважень комісії було попередньо розглянуто, вивчено, надано висновки та рекомендації до проектів рішень Сквирської міської ради з таких питань:

  1. Розглянуто та схвалено основний документ Сквирської громади, а саме проект рішення «про бюджет Сквирської міської територіальної громади на 2024 рік. Враховано всі запропоновані пропозиції депутатів та постійних комісій Сквирської міської ради до проектів бюджету та Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сквирської міської ради на 2023 бюджетний рік

  2. Розглянуто, детально проаналізовано та схвалено на розгляд сесії всі запропоновані проекти рішень «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2022 «Про бюджет Сквирської територіальної громади на 2023 рік».

  3. Заслухано звіти про виконання та схвалено запропоновані зміни до програми соціально-економічного розвитку Сквирської територіальної громади за 2022 рік.

  4. Було заслухано, проаналізовано та схвалено на розгляд сесії щоквартальні, піврічні, річний звіти про хід виконання бюджету Сквирської міської територіальної громади.

  5. Було заслухані звіти міського голови, старост та керівників комунальних господарств.

  6. Проводився аналіз виконання Стратегії розвитку Сквирської територіальної громади на період 2021-2027 роки.

  7. Відбулося затвердження перспективного плану роботи Сквирської міської ради на 2023 рік.

  8. Погоджувалися проекти рішень про внесення змін до штатного розпису міської ради та комунальних підприємств.

  9. Вивчалися та схвалювалися проекти рішень щодо програм фінансової підтримки комунальних підприємств, програми заходів по організації благоустрою, програми ефективної роботи та  реформування житлово-комунального господарства з централізованого водопостачання та водовідведення на 2023 рік.

  10. Розглядалися, проте не були схвалені рішення на розгляд сесії, щодо змін до Положення про Громадський бюджет Сквирської міської територіальної громади.

  11.  Було схвалено проект рішення «Про розроблення Муніципального енергетичного менеджменту» та «Про запровадження системи енергетичного менеджменту у Сквирській територіальній громаді», заслухано та схвалено хід виконання Програми енергозбереження та енергоефективності Сквирської міської громади на 2022-2026 роки у 2022 році.

  12. Розглянуто та схвалено  затвердження «Програми підтримки  заходів з мобілізаційної підготовки місцевого значення та мобілізації на території громади на 2023-2024 роки», схвалено низки змін до «програми Сквирської міської ради з профілактики злочинності на 2021-2023 роки».

  13.  Завдяки плідній співпраці з членами постійної комісії Сквирської міської ради з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку на спільному засіданні 24.10.2023 року внесено зміни, щодо значного розширення фінансової частини «Програми фінансової підтримки Збройних сил України та реалізації заходів і робіт з територіальної оборони на 2023 рік.

  14. Схвалено рішення щодо чисельних міжбюджетних трансфертів, в тому числі трансферу на купівлю житла військовослужбовцям та міжбюджетних трансфертів бюджетних коштів Сквирської міської територіальної громади на закупівлю дронів та іншого обладнання на підтримку Збройних сил України.

  15. Розглянуто та погоджено проект рішення «Про погодження відпустки міському голові Валентині Петрівні Левіцькій».

Крім того, в 2023 році,  в залу направлено проекти рішень на фінансування видатків того чи іншого напрямку, без розгляду комісії Сквирської міської ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку на суму видатків близько 25 мільйонів гривень, що становить близько 10% власних надходжень громади.

В рамках покладених на постійну комісію Сквирської міської ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку контролю за виконанням рішень Сквирської міської ради, на спільному засіданні з комісією  з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку було заслухано Звіт заступниці міської голови Сергієнко Л.В. про хід виконання рішення міської ради, щодо фінансування в сумі 5 200 000 грн. для придбання 61 безпілотника для потреб 72-ої окремої механізованої бригади.  З рештою тендер завершився закупівлею відповідного обладнання.

Основною задачею на 2024 рік бачу для себе нагляд за збалансованістю бюджету на наступний період, впровадження заходів щодо сприяння проведенню інвестиційної діяльності, організації проведення експертизи прийнятих до виконання планів та програм, що мають фінансування з місцевого бюджету, здійснення контролю за забезпеченням виконавчою владою збалансованого економічного та соціального розвитку Сквирської міської ради, ефективного використання трудових і фінансових ресурсів.



 

Голова постійної комісії 

Сквирської міської ради з питань

планування бюджету та фінансів,

соціально-економічного розвитку Максим ЧМИРЬ 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора