Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости старостинського округу №6 Сквирської міської ради Миколи СКОЧИНСЬКОГО за 2023 рік

Дата: 28.02.2024 14:24
Кількість переглядів: 50

ЗВІТ

старости старостинського округу № 6

 Сквирської міської ради

Миколи СКОЧИНСЬКОГО

 

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими документами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Сквирською громадою, звітую про роботу старости старостинського округу за 2023 рік. За посадою та як член виконавчого комітету Сквирської міської ради, представляю інтереси жителів сіл Пустоварівка, Нова Пустоварівка, Тарасівка, Кам’яна Гребля та Золотуха.

Я, як староста та член виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесії, виконавчого комітету міської ради, виконую доручення міської ради, її виконавчого комітету, міської голови, інформую їх про виконання доручень.

Прийом громадян проводжу за місцем роботи та за місцем проживання жителів сіл в межах робочого та за позаробочий час. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізацію ними права на працю та медичну допомогу.

Не допускаю на території старостинського округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики встановленими законодавчими актами України, актами міської ради, Правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Кількісні дані населення: Загальна площа населених пунктів старостинського округу становить 1238.82 га, з них Пустоварівка – 630.6 га, Нова Пустоварівка – 74 га, Тарасівка – 245 га, Кам’яна Гребля 207,8 га та Золотуха – 81,4 га. Станом на 01.01.2024 року в Пустоварівському старостинському окрузі нараховується всього 1331 двір: Пустоварівка - 730, Нова Пустоварівка - 91, Тарасівка - 261, Кам’яна Гребля - 149 та Золотуха - 100. Загальна кількість зареєстрованих - 1551 особа, з них в Пустоварівка – 854 ос. ,з них пенсійного віку - 251, працездатні – 461, діти шкільного віку – 104, діти дошкільного віку – 38,  Нова Пустоварівка – 83 ос. , з них пенсійного віку - 43, працездатні – 29, діти шкільного віку – 11, діти дошкільного віку – 0 Тарасівка – 182 ос., з них пенсійного віку - 86, працездатні – 65, діти шкільного віку – 29, діти дошкільного віку – 2, Кам’яна Гребля – 336 ос. - з них пенсійного віку - 79, працездатні – 180, діти шкільного віку – 39, діти дошкільного віку – 38 та Золотуха – 96 ос., з них пенсійного віку - 43, працездатні – 47, діти шкільного віку – 5, діти дошкільного віку – 1. Міграційний рух населення протягом 2023 року наступний: - Вибуло - 20 осіб; - Померло - 23 особи; - Прибуло - 38 осіб; - Зареєстровано народжених – 6.

ВПО – 16 осіб.

Соціальний захист населення:

на території старостинського округу № 6 проживають 27 багатодітних родин, в яких виховується 106 дітей; 

1 будинок сімейного типу родини Бондарів в с.Тарасівка, де проживає 14 дітей;

учасники бойових дій;

воїни інтернаціоналісти;                                                                                                                   

сім’ї загиблих учасників АТО;

45 осіб з інвалідністю всіх груп;

27 особа із числа одиноких пристарілих громадян обслуговуються соціальними працівниками.

На території округу функціонують: Пустоварівська гімназія, Пустоварівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини та ФАП в селі Тарасівка, 3 сільські бібліотеки, 2 сільських будинки культури, 11 магазинів, одне стаціонарне (в с.Пустоварівка) та два пересувні поштові відділення, краєзнавчий музей в селі Тарасівка.

На території округу зареєстровані та працюють сільськогосподарські підприємства та підприємці, які є платниками податків, що наповнюють бюджет Сквирської міської ради. Найбільші з них: ТОВ «Агрофірма Колос», СФГ «Ольга», СП «Інтерагро Сквира», ТОВ «АФ Перше Травня», СФГ «Нива-1», ТДВ «Шамраївський цукровий завод».

Протягом 2023 року до бюджету усіх рівнів Сквирської міської ради від підприємств, які функціонують на території округу № 6 надійшло 8307,4 грн. та  освітня субвенція 3456,8 грн. (11764,2).

Фактичні витрати на утримання закладів культури, освіти, охорони здоров’я та адміністрації округу № 6 у 2023 році, понесені за рахунок коштів міського бюджету, склали 9011,7 грн.

Протягом звітного періоду, мною та помічниками старости Пустоварівського старостинського округу було видано довідок різного характеру – 577, зареєстровано 116 заяв від громадян, оформлено субсидій – 45 та пільг 6 справ, зареєстровано та видано довідок внутрішньо переміщеним особам - 4, оформлено 4 справи на допомогу (допомога ВПО, багатодітним, малозабезпеченим, людям похилого віку за 80 років). В межах компетентності старости виконувалися нотаріальні дії – 63 послуги, з них зареєстровано 12 заповітів, про що скеровано відповідно 12 заяв до ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій та відповідно отримано 12 Витягів про успішну їхню реєстрацію. На особистому прийомі громадян розглянуто позитивно  325 питання.

Протягом року жителі громади отримали широкий спектр адміністративних послуг у комфортних умовах, завдяки злагодженій та сумлінній роботі спеціалістів старостинського округу та їхній взаємодії зі старостою і жителями громади. Цей напрямок є пріоритетним для вдосконалення співпраці, і як результат - покращення надання послуг громадянам в інтересах громади протягом звітного року та в подальшій роботі нашого старостинського округу.

Протягом року здійснювалося оповіщення військовозобов’язаних, ведеться облік учасників АТО та бойових дій. Також ведеться облік пільгових категорій, які проживають на території старостинського округу.  Здійснюється контроль за своєчасною сплатою податків, отриманих з прибутку фізичних осіб та земельний податок, проводиться роз’яснювальна робота щодо погашення боргів. Здійснюється облік, ведення та зберігання погосподарських книг.

Жителі сіл Пустоварівка, Нова Пустоварівка, Тарасівка, Кам’яна Гребля та Золотуха беруть активну участь в культурному житті сіл та благоустрої (прибирання кладовищ, парків, скверів, впорядкування подвір’їв, прилеглих до них територій).

За підтримки директора ТОВ «Агрофірма Колос» Центила Леоніда Васильовича, директора СП «Інтерагро-Сквира» Сологуб Світлани Вікторівни та директора СФГ «Нива-1» Мелашенка Віталія Миколайовича в селах проводиться вивіз та утилізація твердих побутових відходів. В зимовий період за необхідності проводиться очистка снігу з вулиць населених пунктів та надається фінансова та фізична допомога у благоустрої сіл.

На території старостинського округу працюють три працівники з благоустрою. За звітний період на території старостинського округу проведені наступні роботи:

Підтримувався задовільний стан на території населених пунктів, а саме  заходи по обкосу трави, вирубки сухих дерев, чагарників.

Постійно здійснювалася робота щодо чистки, покосу та утримання п’яти кладовищ;

Постійно проводиться догляд та косметичні ремонти пам’ятників та пам’ятних знаків;

Частково проводився облік та обслуговування вуличного освітлення в селах;

За можливості проводився підвіз та видача гуманітарної допомоги ВПО та особам, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Незважаючи на стан війни в країні та реалії сьогодення, в старостинському округу №6 було проведено:

- поточний ремонт вулиці Новоселицька в селі Кам’яна Греля та вулиці Тараса Шевченка в селі Золотуха;

- ямковий ремонт доріг та вулиць у селах округу, а саме вул.. Польова, Молодіжна, Захисників України, Вишнева, Миру в с.Пустоварівка, вул. Лісова, Шкільна, Тараса Шевченка в с. Кам’яна Гребля, вул. Миру, Квітнева, Миколи Гоголя в с.Тарасівка;

- на стадії виготовлення проектно-кошторисна документація для будівництва найпростішого укриття для учнів Пустоварівської гімназії;

- в селі Тарасівка запрацювала станція мобільного зв’язку мережі «Київстар»;

 - частково замінено перекриття даху в приміщенні Пустоварівської гімназії;

- працівники дорожньої служби провели кронування аварійних дерев по дорозі, яка прямує до села Тарасівка;

- на стадіоні в селі Пустоварівка проводились футбольні матчі з дитячого футболу, в яких брали участь команди з району та області;

Жителі громади, підприємці та працівники структурних підрозділів активно займаються підтримкою ЗСУ, зокрема:

  • учні, батьки та педагогічний колектив Пустоварівської гімназії на протягом року неодноразово проводили ярмарки, на яких реалізовували продукцію власного виробництва для зібрання коштів на ЗСУ;
  • колективи Пустоварівського та Новопустоварівського Будинку культури проводили благодійні концерти для підтримки ЗСУ;
  • жителі громади постійно виготовляють маскувальні сітки, окопні свічки, сухпайки, випічку свіжого домашнього хліба, проводять збір харчових продуктів та у будь-який зручний та можливий спосіб   підтримують наших захисників, наближаючи перемогу.
  • кожен з підприємців старостинського округу не стоїть осторонь наближення такої бажаної перемоги. В кожного з них налагоджена своя співпраця з волонтерами.

З метою покращення умов життя та побуту населення старостинського округу протягом 2024 року заплановано реалізацію наступних питань:

поточний ремонт вул. Лісова в с. Кам’яна Гребля, вул. Тараса Шевченка в с. Золотуха, вул.. Тараса Шевченка в с. Нова Пустоварівка, вул.. Миколи Гоголя в с. Тарасівка та вул.. Молодіжна в с. Пустоварівка (білощебеневе покриття);

не полишаємо надії щодо відкриття станції поліцейського офіцера громади в с. Пустоварівка;

ведуться роботи щодо встановлення вежі мобільного зв’язку «Lifecell» в с. Золотуха.

та найприорітетніше питання  - будівництво найпростішого укриття в Пустоварівській гімназії.

Завершуючи звіт хочу висловити слова вдячності міській голові Левіцькій Валентині Петрівні, секретарю міської ради, заступникам міської голови, керуючій справами виконавчого комітету міської ради, працівникам Сквирської міської ради, працівникам всіх установ, депутатам, підприємцям, а також усім жителям громади, хто доклав зусиль для покращення життя нашого старостинського округу. Та найбільша подяка нашим Збройним Силам за можливість жити та працювати у важкий для держави час.

 

Дякую за увагу! 

 

 

Староста старостинського округу №6                   Микола СКОЧИНСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора