Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт депутата Сквирської міської ради VIII скликання Віктора ДОРОШЕНКА за 2023рік

Дата: 01.03.2024 15:20
Кількість переглядів: 52

Звіт депутата Сквирської міської ради VIII скликання

ДОРОШЕНКА ВІКТОРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА

 

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» подаю звіт про свою роботу як депутата Сквирської міської ради.

Я є головою постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури. Очолюю депутатську фракцію Політичної партії «Європейська солідарність» в міській раді.

 

Стисло у цифрах та напрямках третій рік депутатства:

Взяв участь у майже всіх засіданнях сесій та постійної комісії ради:

 -        у 14 з 16 пленарних засіданнях (87 %);

-         у 19 з 23 засідань комісій, що призначались (83%).

Як голова постійної комісії забезпечив розгляд 745 питань, з яких винесено на розгляд сесій 653 проєктів рішень з профільних питань: 574 стосувались регулювання земельних відносин, 7 - містобудівної документації, решта – погодження висновків регуляторних актів, встановлення розмірів ставок місцевих податків, розгляд звернень жителів громади.

У зв’язку з тим, що від дієвого контролю за використання земельних ресурсів громади напряму залежить розвиток її економіки, особливу увагу приділяв контролю за такими рішеннями міської ради:

-     Програми розробки містобудівної документації для використання Сквирською міською територіальною громадою Білоцерківського району Київської області на період 2023-2025 років, в новій редакції;

-     Програми розвитку земельних відносин та охорони земель, продажу земельних ділянок, в тому числі на земельних торгах у формі аукціону Сквирської міської територіальної громади на 2023-2025 роки в новій редакції;

-     Рішення Сквирської міської ради від 26.09.2023 р. №24-39-VIII “Про розробку проекту землеустрою щодо встановлення меж території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області”;

-     Рішення Сквирської міської ради від 26.09.2023 р. №35-39-VIII “Про розробку технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області.

Саме від виконання вказаних рішень напряму залежить виконання бюджету, розвитку підприємств, залучення інвесторів, встановлення справедливого податкового навантаження на виробників сільськогосподарської продукції.

Тому головним завданням на 2024 рік вважаю завершення розробки технічної документації із встановлення меж громади та проведення грошової оцінки земель.

 

Ініціативи: разом із колегами Політичної партії "Європейська Солідарність" ініціював проєкти рішень щодо:

- щодо захисту місцевого самоврядування;

- про захист підприємництва (ЗП 8401);

- про підтримку волонтерів;

- про упорядкування виплат військовослужбовцям, підвищення стандартів оплати праці військових (повернення доплат 30 тис грн);

- звернення про пипинення оренди для рпц;

- про недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів (про розподіл ПДФО від військових надходжень між місцевими громадами і державою).

 

Також позитивно вирішили звернення батьків та вихованців відділення боксу щодо надання приміщення та придбав боксерський ринг. Надав допомогу для участі в змаганнях з легкої атлетики у Чемпіонаті Європи з легкої атлетики в м. Єрусалим (Ізраїль).

Постійно надаю техніку для ліквідації наслідків НС навчальним закладам (під час буревію в липні та жовтні 2023 року).

Посильну допомогу отримують підприємства громади, у вигляді техніки для вивезення сміття, ремонт тепломережі тощо.

Допоміг із облаштуванням дитячого майданчика в ЗДО №6 «Ромашка» та передав меблі для дитячого закладу.

Україна сьогодні веде боротьбу за своє існування та збереження національної ідентичності не тільки на полі бою, а й підтримуючи в розвиваючи свою культуру. Саме тому долучився до ремонту приміщення нової бібліотеки та ініціював поповнення бібліотечного фонду. Для придбання нових україномовних книг надав 50 тис. грн.

 

Пріоритетним завданням у 2023 році була допомога військовим ЗСУ. Депутати долучались до усіх ініціатив міської ради, співпрацювали з волонтерськими організаціями Сквирської громади в таких питаннях як:

- щотижневе забезпечення пальним ДФТГ Сквирської громади;

- забезпечення зв’язком Старлінк ЗРП №1129;

- підтримка ЗСУ через ГО «Справа громад»;

- передача гуманірних грузів постраждалим жителям Херсонщини;

- забезпеченню всім необхідним як військових запчастини, продукти, будівельні матеріали, паливно-мастильні матеріали, так і ВПО та малозабезпечених мешканців;

- підтримка талановитих дітей, спортсменів, учасників конкурсу «Здорові діти – здорова нація»;

- традиційні щорічні подарунки для першачків Сквирської громади;

- участь у благодійній акції Сквирської міської ради "Подаруй дитині свято" до Дня Святого Миколая;

- підтримка учасників спортивних змагань;

- подарунки для дошкільних закладів м. Сквира, встановлення дитячого майданчика ЗДО №6 «Ромашка»;

- продуктові набори ветеранам, сім’ям загиблих;

- доправлення ліків, продуктів для військового госпіталю.

 

Хочу зазначити, що жодне питання не вирішується одноосібно. Саме тому вдячний колегам-депутатам, керівникам структурних підрозділів, які не працюють для «галочки», а дійсно вкладають і досвід, і душу в роботу.

 

Наша основна мета — перемога України! Тож продовжую підтримувати ініціативи допомоги військовим, працюю над тим щоб Сквирська громада була в безпеці, економічно привабливою для бізнесу, комфортною для всіх її мешканців!

 

 

Депутат Сквирської міської ради VIII скликання,

голова фракції ПП «Європейська солідарність»

в Сквирській міській раді                                          Віктор ДОРОШЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора