Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт депутата Сквирської міської ради VIII скликання Олександра ЗАБОЛОТНОГО за 2023рік

Дата: 29.03.2024 13:51
Кількість переглядів: 51

 

Звіт

про роботу депутата Сквирської міської ради, члена постійної комісії з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії

за 2023 рік ЗАБОЛОТНОГО Олександра Вікторовича

 

 

У своїй діяльності як депутат міської ради керуюся Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Сквирської міської ради VІІІ скликання, Положенням про постійні комісії Сквирської міської ради, іншими документами, що унормовують самоврядні функції органів місцевого самоврядування.      

       Моя участь у засіданнях постійної комісії з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії за 2023 рік така: присутній на 10, відсутній – на 3; участь у пленарних засіданнях: присутній на 9.

Як член профільної комісії (заступник голови комісії) у більшості своїй систематично брав участь у її засіданнях, в обговоренні різних питань, що виносилися на засідання.

Під час формування бюджету громади, внесення змін до рішення про бюджет обґрунтовував та відстоював пропозиції щодо фінансово-господарської діяльності, функціонування та розвитку таких важливих галузей як соціальний захист населення, освіта, охорона здоров’я, культура, спільно з керівниками виконавчих органів міської ради вивчалася проблематика. Завжди підтримував виділення бюджетних коштів на розв’язання найбільш нагальних проблем у громаді, а також щодо підтримки військовослужбовців. Активно відстоював питання щодо виплати винагороди працівникам закладів освіти, капітальних ремонтів укриттів закладів освіти, організації харчування учнів 1-4 класів, зокрема завершення ремонтних робіт на харчоблоці Сквирського академічного ліцею, оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти, спрямування коштів місцевого бюджету на закупівлю обладнання для військових тощо.

Упродовж звітного періоду приділялась увага організації надання соціальних послуг та допомоги малозахищеним верствам населення на території громади, виконання функцій соціального захисту населення загалом.

Підтримано внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих (померлих) на 2022-2025 роки, затвердженої рішенням Сквирської міської ради №40-17-VІІІ від 23.12.2021 р.; Програму надання поворотної фінансової допомоги (резервних коштів), що виплачується патронатним вихователям до моменту отримання державної соціальної допомоги на 2023-2025 роки на території Сквирської міської територіальної громади.

Підтримано рішення про передачу міжбюджетного трансферу в розмірі 700 000 гривень для потреб у забезпеченні безпілотними літальними апаратами підрозділу Сил безпеки й оборони України – 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, проголосовано внесення змін до міської цільової Програми фінансової підтримки Збройних Сил України, реалізації заходів та робіт з територіальної оборони на 2023 рік, передбачивши можливий фінансовий ресурс в обсязі 15,5 млн. грн.

Підтримано зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2022 року «Про бюджет Сквирської міської територіальної громади на 2023 рік», якими було передбачено виділення коштів на придбання будівельних матеріалів, сантехнічних виробів для ремонту приміщень закладів освіти, електроприладів, автозапчастин і шин; встановлення пожежної сигналізації, згідно з приписами ГУ ДСНС України в Київській області, у котельні та господарських будівлях Сквирського НВК №5, котельнях Пустоварівського НВК, Сквирського ліцею; поточний ремонт укриття Горобіївського НВК із виконанням робіт гідроізоляції поверхневого шару ґрунту; капітальний ремонт теплотраси із заміною труб в Чубинецькому НВК; спрямування коштів на виготовлення ПКД на капітальне будівництво укриття у Сквирській ЗЗСО І-ІІІ ст. №3, капітальний ремонт укриття у Сквирському академічному ліцеї №; продовження робіт із впорядкування укриттів міського академічного ліцею інформаційних технологій «Перспектива».

Підтримано низку питань у сфері охорони здоров’я: придбання стаціонарної рентгенологічної системи для КНП «Сквирська центральна міська лікарня», придбання лапароскопічних інструментів для проведення хірургічних втручань, операційної лампи для облаштування операційного блоку та ультразвукового скальпелю для КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня», поточний ремонт підвалу під укриття у лікувальному корпусі лікарні; придбання ультразвукового скальпелю, додаткового обладнання до наявної ендоскопічної стійки – відеоколоноскопа, 4 електричних медичних пересувних аспіраторів, гематологічного аналізатора, коагулометра; підтримано Програму впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань у Сквирській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки тощо.

Упродовж звітного періоду було складено на прохання виборців шість актів обстеження, проведено низку зустрічей, консультацій, обговорень актуальних проблем із жителями громади, а також із депутатами Київської обласної ради. Окремі нагальні питання було винесено на обговорення депутатських комісій та прийнято відповідні рішення.   

       За результатами зустрічей із виборцями пропоную в 2024 році значно розширити спектр допомоги й підтримки українських захисників; розробити й втілити в життя Програму, спрямовану на забезпечення безпечного середовища учнів у закладах освіти громади; сприяти зміцненню матеріально-технічної бази КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня»; вирішити питання дотримання належного температурного режиму у КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» та КНП СМР «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

 

Депутат міської ради                                  Олександр ЗАБОЛОТНИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора