Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт депутата Сквирської міської ради VIII скликання Надії РОГОЗИ за 2023рік

Дата: 29.03.2024 16:26
Кількість переглядів: 52

 

ЗВІТ

про діяльність депутата Сквирської міської ради VIII скликання,

члена постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку

 Рогози Надії Анатоліївни

за 2023 рік

(від політичної партії «Наш Край»)

 

За результатами місцевих виборів 2020 року мене обрано депутатом Сквирської міської ради VІІІ скликання за списками ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «Наш Край».

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» я набула повноваження з 27.11.2020 року.

Відповідно до статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язана звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями.

Рішенням Сквирської міської ради від 14 лютого 2024 року № 10-44-VIII «Про звітування депутатів Сквирської міської ради VIII скликання за 2023 рік» було визначено орієнтовні строки звітування депутатів Сквирської міської ради – до 01 березня 2024 року.

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради зобов'язаний брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень.

Протягом звітного періоду була присутня на 14 пленарних засіданнях Сквирської міської ради з 16, що складає 88%.

Працюю у постійній комісії Сквирської міської ради з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку. Протягом 2023 року взяла участь в 14 засіданнях комісії, що складає 100%.  

Пленарні засідання ради, засідання постійної комісії відвідувала систематично. Якщо була відсутня, то виключно з поважних причин (відрядження).

Пріоритетним напрямком діяльності на 2023 рік було визначено надання допомоги військовим та Збройним силам України. Завдяки сприянню депутатів міської ради було організовано та здійснено передачу міжбюджетного трансферту, з метою придбання безпілотних літальних апаратів для потреб ЗСУ,  на виконання заходів, затверджених програмою «Фінансової підтримки Збройних Сил України, реалізація заходів та робіт з територіальної оборони на 2023 рік».

Як член постійної комісії при формуванні бюджету громади, відстоювала позицію щодо спрямування коштів на забезпечення фінансово-господарської діяльності, функціонування та розвитку таких важливих галузей як освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, комунального господарства, а також для забезпечення та підтримку Збройних сил України та тероборони. Відстоювала необхідність виділення коштів для капітальних ремонтів укриттів закладів освіти, організації харчування учнів 1-4 класів, тощо.

Протягом 2023 року за рахунок коштів місцевого бюджету вдалося організувати фінансування місцевих програм соціального спрямування:

- Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення Сквирської міської територіальної громади «Турбота» на 2021-2025;

  • Комплексної програми соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, які брали безпосередню участь у збройному конфлікті внаслідок військової агресії російської федерації проти України та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих (померлих) на 2022-2025 роки ;
  • Програми впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань Сквирської міської територіальної громади на 2021-2023 роки;
  • Програми призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2023-2025 роки.
  • Програми  щодо організації поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, на 2021-2025 роки.

За звітний період сприяла вирішенню нагальних питань, підтримувала відповідні звернення та рішення ради.

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» у виборчому окрузі депутат місцевої ради зобов'язаний підтримувати зв’язок з виборцями, громадськими організаціями, трудовими колективами підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, розташованими на відповідній території.

За звітний період здійснювала прийом громадян за адресою: вул. Карла Болсуновського, 28, м. Сквира,(в приміщення Сквирської міської ради) першої суботи щомісяця та в інший час за попередньою домовленістю.

Під час прийому я керувалася Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян»,  Указом Президента «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування».

 Основними питаннями, з якими звертались громадяни, були:  

отримання матеріальної допомоги на лікування,

проведення обстежень,

надання консультацій та роз’яснень.

Протягом 2023 року було зареєстровано 98 звернень. Проведено 33 обстежень житлово-побутових умов проживання громадян та надано 30 відповідних актів, та 3 акти-підтвердження факту проживання осіб та здійснення ними догляду.

Основним своїм завданням, як депутата Сквирської міської ради, вважаю належне представництво жителів територіальної громади, захист їх прав і законних інтересів.

Дякую виборцям за високу довіру, колегам за співпрацю!

З повагою

Депутат Сквирської міської ради Надія Рогоза.

29.03.2024 року                                                                                

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора