Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт депутата Сквирської міської ради VІІІ скликання, голови постійної комісії з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури та релігії за 2023 рік, члена фракції політичної партії ВО «Батьківщина» Катерини БОНДАРЧУК

Дата: 02.04.2024 14:57
Кількість переглядів: 42

Звіт

депутата Сквирської міської ради VІІІ скликання,

голови постійної комісії з питань

соціального захисту, освіти, охорони здоров’я,

культури та релігії за 2023 рік,

члена фракції політичної партії ВО «Батьківщина»

 

       Згідно із Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Сквирської міської ради VІІІ скликання, іншими документами, що унормовують самоврядні функції органів місцевого самоврядування, подаю звіт про виконання своїх депутатських зобов’язань перед виборцями за 2023 рік.

 

       Очолюваною мною постійною комісією проведено 11 засідань (на 2-х не було кворуму), з них спільних з іншими комісіями – 9, на яких підтримано та рекомендовано до розгляду на сесіях 263 питання, внесено 28 проєктів рішень, на контролі комісії перебували 120 рішень ради.

       Я була присутня: на 10 засіданнях комісії, відсутня – на 3; присутня на 14 сесіях, відсутня – на 2.

        За 2023 рік мною  складено 59 актів про встановлення факту реєстрації та проживання громадян, обстеження матеріально-побутових умов проживання.

       Регулярно здійснювала прийом виборців, у тому числі й поза визначеним графіком щочетвертого четверга кожного місяця, сприяла розв’язанню низки проблемних питань, які стосувалися соціального захисту населення, оздоровлення, працевлаштування, отримання субсидій тощо.

       Уважно й ретельно вивчала питання при формуванні річного бюджету громади щодо фінансово-господарської діяльності, функціонування й розвитку галузей освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, підтримувала виділення на них бюджетних коштів, відстоювала соціальний захист населення, першою чергою – малозахищені верстви.

      

       Підтримка Збройних Сил України: голосувала  за внесення змін: до Комплексної програми соціальної підтримки учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих (померлих) на 2022-2025 роки, затвердженої рішенням Сквирської міської ради №40-17-VІІІ від 23.12.2021 р.; до міської цільової Програми фінансової підтримки Збройних Сил України, реалізації заходів та робіт з територіальної оборони на 2023 рік, якою передбачено можливий фінансовий ресурс в обсязі 15,5 млн. грн; за передачу міжбюджетного трансферу в розмірі 700 000 грн для потреб у забезпеченні безпілотними літальними апаратами підрозділу Сил безпеки й оборони України – 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців; за придбання, виготовлення та встановлення меморіальних конструкцій для облаштування Алеї Слави в м. Сквира.

       Постійно долучаюсь до волонтерських акцій з підтримки Збройних Сил України у складний період російсько-української війни. У газеті «Вісник Сквирщини» висвітлюю теми національно-патріотичного виховання, під рубрикою «Незагойна втрата…» вміщую матеріали вічної пам’яті про Героїв-земляків, які віддали своє життя за Україну на полях битв з ворогом.      

 

       Освітня галузь: брала участь у складі виїзної комісії з числа членів різних фракцій депутатського корпусу міськради, яка провела обстеження укриттів у міських академічному ліцеї інформаційних технологій «Перспектива», академічному ліцеї, ДНЗ №6 «Ромашка».      

       Проголосувала за спрямування коштів на встановлення паркану в ДНЗ №3, заміну вікон в ДНЗ №2, придбання кухонного обладнання для ДНЗ №6, на ремонт приміщення для занять боксом, велоспортом та шахами в м. Сквира, на поточний ремонт покрівлі й реконструкцію котельні Пустоварівського НВК, реконструкцію котельні Сквирського ліцею; поточний ремонт укриття Горобіївського НВК; придбання принтерів для Сквирського ЦДЮТ та комп’ютерної техніки – для дошкільних закладів; капітальний ремонт теплотраси в Чубинецькому НВК, на виготовлення ПКД на капітальне будівництво укриття у Сквирській ЗЗСО І-ІІІ ст. №3, капітальний ремонт укриття у Сквирському академічному ліцеї №2, за виділення 1 400 000,00 грн для відновлення даху Сквирської ДЮСШ, який внаслідок стихії у липні 2023 року був знесений поривами вітру.

       Підтримала Програму розвитку системи освіти Сквирської міської громади на 2024-2026 роки та упорядкування установчих документів освітніх закладів.

 

       Активно долучалася до розгляду питань, що стосувалися життєдіяльності  сфери охорони здоров’я. Віддавала свій голос за співфінансування та виділення коштів з місцевого бюджету на придбання стаціонарної рентгенологічної системи, лапароскопічних інструментів для проведення хірургічних втручань, операційної лампи для облаштування операційного блоку та ультразвукового скальпелю, операційного стола, додаткового обладнання до наявної ендоскопічної стійки – відеоколоноскопа, 4 електричних медичних пересувних аспіраторів, гематологічного аналізатора, коагулометра для КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня». Підтримала поточний ремонт підвалу під укриття у лікувальному корпусі, даху лікарні, навчання реабілітологів, внесення змін до Програми розвитку й підтримки КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» на 2023-2024 роки, до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП СМР «Сквирський МЦПМСД», Програму впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань у Сквирській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки; Програму інфекційного контролю та профілактики інфекцій закладів охорони здоров’я комунальної власності громади на 2024-2025 роки.

 

       У сфері культури: проголосувала за спрямування коштів із міського бюджету на придбання модульного котла для опалення Сквирського міського Будинку культури, виготовлення ПКД на ремонт даху Великоєрчиківського та Самгородоцького сільських Будинків культури, приміщення центральної міської бібліотеки за адресою: вул. Соборна, 38 м. Сквира. Підтримувала рішення з питань розвитку фізичної культури і спорту в громаді, а також рішення про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади та запровадження режиму тиші.

 

       Релігія: спільно із членами очолюваної мною депутатської комісії на сесії підтримала питання щодо припинення права постійного користування Свято-Успенській парафії Української Православної Церкви (московський патріархат) на земельні ділянки, розташовані за адресами: вул. Соборна, 30а м. Сквира, вул. Соборна, 69а м. Сквира, яке виникло на підставі рішення Сквирської міської ради від 17.09.2020 р. №1397-58-VІІ та від 07.11.2019 р. №1109-47-VІІ.

 

       Щиро вдячна Збройним Силам України за можливість працювати, виборцям громади Сквирщини – за підтримку, колегам, керівникам структурних підрозділів міськради, підприємств, організацій, лідерам громадських організацій, волонтерам, усім небайдужим жителям – за дієву співпрацю. Все буде Україна!

 

                                                                                                 

 Депутат Сквирської міської ради          Катерина Бондарчук.

 

29 березня 2024 року.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора