Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РОТОКОЛ № 58 засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури

Дата: 02.05.2024 11:07
Кількість переглядів: 53

СКВИРСЬКА МІСЬКА РАДА

VIIІ СКЛИКАННЯ

 

ПРОТОКОЛ № 58

засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування,

будівництва та архітектури

 

06.03.2024 року                                                                                 початок о 15-00

м. Сквира                                                                                          закінчено о 15-20

малий зал засідань

 

ПРИСУТНІ:

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури:

Голова комісії:                       Дорошенко Віктор Олександрович

Секретар комісії:                   Головня Олексій Миколайович

Член комісії:                          Коломієць Ігор Іванович

ВСЬОГО:                               3 депутати.

 

ВІДСУТНІ:

Заступник голови комісії:   Тибулевич Вадим Вікторович

член комісії:                           Губський Віктор Григорович

 

ПРИСУТНІ ДОПОВІДАЧІ ТА ЗАПРОШЕНІ:

  1. Левіцька В.П., Сквирська міська голова;
  2. Онищенко Л.Ю., головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення ради та діловодства міської ради;
  3. Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради;
  4. Оскілко Л.В., головний спеціаліст відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради;
  5. Голуб О.М., начальник відділу архітектури, містобудування та інфраструктури.

 

ВІВ ЗАСІДАННЯ: голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О.

 

ВНІС ПРОПОЗИЦІЮ голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О.: «Розпочати засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року.»

 

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Розпочати засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року.»

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. ознайомив присутніх з порядком денним засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року», який також всім роздано на руки:

1.       ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ:

  1. Про розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності з цільовим призначенням 03.03 Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області.
  2. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Сквирської міської ради для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу площею 0,1000 га в с. Кривошиїнці Білоцерківського району Київської області.
  3. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області та передачу земельних ділянок в оренду ПП «Росава-Агро» шляхом укладення договору оренди землі на новий строк.
  4. Про надання дозволу гр. Красножон Аллі Володимирівні на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в оренду з цільовим призначенням 03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0061 га по вул. Залізнична, 4-Ї у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  5. Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області.
  6. Про відмову громадянину Луцькому Михайлу Федоровичу у встановленні земельного сервітуту (вид права земельного сервітуту – право на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності), площею 0,0080 га, за адресою: вул. Карла Болсуновського, б/н, м. Сквира, Білоцерківський район, Київська область.
  7. Про внесення змін до договору оренди землі №07-16/35 від 02.10.2023 укладеного з ТОВ «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260).
  8. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Гончаровій Ельвірі Іванівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 2500 га по вул. Тараса Шевченка, 65 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  9. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Демченко Ользі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Дружби, 25 у с. Дулицьке Білоцерківського району Київської області.
  10. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Ковезі Михайлу Анатолійовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Лесі Українки, 5 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  11. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Коноплястому Анатолію Володимировичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0640 га по вул. Затишна, 36 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  12. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Любачевській Галині Романівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 0633 га по пров. Садовий, 2 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  13. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Мазур Вірі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Кузьміївська, 17, у с. Кам’яна Гребля Білоцерківського району Київської області.
  14. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Піонтківській Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель  і споруд площею 0,0627 га по пров. Медовий, 11, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  15. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Погребнюк Світлані Валентинівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Івана Кожедуба, 30, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  16. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Рудій Ірині Вікторівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 102 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.
  17. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Тарасовій Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Шкільна, 2 у с. Самгородок Білоцерківського району Київської області.
  18. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Тищенку Володимиру Миколайовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Академіка Олексія Кононського, 72 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  19. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Шевченко Олександру Васильовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 70 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.
  20. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Шовкун Наталії Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,0927 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 25, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.
  21. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Якштас Наталії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10, у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.
  22. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Герасимчук Віті Василівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Сергія Мельниченка, 38, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

Доповідає: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: порядок денний засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року» - прийняти за основу.

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Порядок денний засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року» - прийняти за основу».

 

ПРОПОЗИЦІЙ до порядку денного не надходило.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: порядок денний засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року» - затвердити в цілому, оскільки інших пропозицій не надходило.

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Порядок денний засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року» - затвердити в цілому, оскільки інших пропозицій не надходило.»

 

  1. СЛУХАЛИ: 1. Про розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності з цільовим призначенням 03.03 Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності з цільовим призначенням 03.03 Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області».

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Дорошенко В.О., Розуменко Н.І., Оскілко Л.В.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності з цільовим призначенням 03.03 Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної власності з цільовим призначенням 03.03 Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 2. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Сквирської міської ради для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу площею 0,1000 га в с. Кривошиїнці Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Сквирської міської ради для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу площею 0,1000 га в с. Кривошиїнці Білоцерківського району Київської області».

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Дорошенко В.О., Розуменко Н.І.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Сквирської міської ради для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу площею 0,1000 га в с. Кривошиїнці Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Сквирської міської ради для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу площею 0,1000 га в с. Кривошиїнці Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 3. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області та передачу земельних ділянок в оренду ПП «Росава-Агро» шляхом укладення договору оренди землі на новий строк.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області та передачу земельних ділянок в оренду ПП «Росава-Агро» шляхом укладення договору оренди землі на новий строк».

Звернула увагу, що пропонується: «Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок у натурі (на місцевості) з цільовим призначенням 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області:

- земельна ділянка площею 3,1995 га, кадастровий номер 3224081800:05:022:0020;

- земельна ділянка площею 2,1000 га, кадастровий номер 3224081800:05:001:0194. 

Передати приватному підприємству «Росава-Агро» в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення з цільовим призначенням 01.01 Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,1995 га, кадастровий номер 3224081800:05:022:0020, площею 2,1000 га, кадастровий номер 3224081800:05:001:0194, на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області, шляхом укладення договору оренди землі на новий строк, відповідно до ст. 33 Закону України «Про оренду землі», ст. 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» на строк до дня державної реєстрації права власності на вказані земельні ділянки та встановити річний розмір орендної плати в розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки земельних ділянок».

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Левіцька В.П., Дорошенко В.О., Оскілко Л.В. (пояснила, що це невитребувані земельні частки (паї)).

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області та передачу земельних ділянок в оренду ПП «Росава-Агро» шляхом укладення договору оренди землі на новий строк» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області та передачу земельних ділянок в оренду ПП «Росава-Агро» шляхом укладення договору оренди землі на новий строк» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 4. Про надання дозволу гр. Красножон Аллі Володимирівні на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в оренду з цільовим призначенням 03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0061 га по вул. Залізнична, 4-Ї у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про надання дозволу гр. Красножон Аллі Володимирівні на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в оренду з цільовим призначенням 03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0061 га по вул. Залізнична, 4-Ї у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

ВИСТУПИЛА головний спеціаліст відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради Оскілко Л.В.: «На заяву вх. №10-2023/2971 від 11.12.2023 Сквирською міською радою було направлено лист гр. Красножон А.В. про те, що у зв’язку з нововиявленими обставинами вищевказана заява та додані документи було відправлено на доопрацювання для з’ясування обставин набуття права власності на нежитлову будівлю загальною площею 13,8 кв. м. по вул. Залізнична, 4-Ї у м. Сквира Білоцерківського р-ну, Київська обл.

Було встановлено, що право власності на вищевказану нежитлову будівлю оформлено з порушенням вимог чинного законодавства. Сквирська міська рада звернулась до суду для отримання доступу до матеріалів справи, на підставі яких було прийнято Ухвалу Сквирського районного суду про визнання права власності на нежитлову будівлю по вул. Залізнична, 4-Ї, м. Сквира за Красножон Аллою Володимирівною.

Встановлено, що на вказаній земельній ділянці знаходилась тимчасова споруда, яка перебувала в користуванні Шевченка Сергія Володимировича. Тому, для з’ясування всіх обставин та вирішення питання по суті, просимо зняти з порядку денного дане питання.».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про надання дозволу гр. Красножон Аллі Володимирівні на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в оренду з цільовим призначенням 03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0061 га по вул. Залізнична, 4-Ї у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - зняти з розгляду постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури - до з’ясування всіх обставин та вирішення питання по суті».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про надання дозволу гр. Красножон Аллі Володимирівні на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності в оренду з цільовим призначенням 03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0061 га по вул. Залізнична, 4-Ї у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - зняти з розгляду постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури - до з’ясування всіх обставин та вирішення питання по суті».

 

  1. СЛУХАЛИ: 5. Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області».

Головний спеціаліст відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради Оскілко Л.В. звернула увагу на «Аналіз регуляторного впливу Проєкту регуляторного акту - проєкту рішення Сквирської міської ради «Про порядок встановлення розміру орендної плати за землю на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» (додається) та проєкт Експертного висновку постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури щодо проєкту рішення Сквирської міської ради «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» (додається).

Також додала, що для прийняття цього рішення необхідно пройти регуляторну процедуру. Згідно зі ст.34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», кожен проєкт регуляторного акту, що внесений на розгляд місцевої ради, подається відповідною постійною комісією до Державної регуляторної служби України (ДРС) для підготовки пропозицій щодо удосконалення проєкту відповідно до принципів державної регуляторної політики.

Розроблений проєкт регуляторного акту та аналіз регуляторного впливу було оприлюднено місяць тому на офіційному сайті Сквирської міської ради з метою одержання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб та їх об’єднань.

Оскільки письмових звернень та пропозицій до Сквирської міської ради не надходило, сьогодні на розгляд постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури вноситься проєкт рішення «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» з додатками - для погодження та подання вищезазначеного документа на розгляд ДРС, яка має його розглянути та внести відповідні висновки протягом 20 робочих днів.

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Дорошенко В.О., Оскілко Л.В., Левіцька В.П., Розуменко Н.І., Онищенко Л.Ю.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію:

  1. Підтримати проєкт рішення «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області».
  2. Погодити Експертний висновок постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури щодо проєкту рішення Сквирської міської ради «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ:

  1. Підтримати проєкт рішення «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області».
  2. Погодити Експертний висновок постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури щодо проєкту рішення Сквирської міської ради «Про затвердження Порядку встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності на території Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області».

 

  1. СЛУХАЛИ: 6. Про відмову громадянину Луцькому Михайлу Федоровичу у встановленні земельного сервітуту (вид права земельного сервітуту – право на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності), площею 0,0080 га, за адресою: вул. Карла Болсуновського, б/н, м. Сквира, Білоцерківський район, Київська область.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про відмову громадянину Луцькому Михайлу Федоровичу у встановленні земельного сервітуту (вид права земельного сервітуту – право на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності), площею 0,0080 га, за адресою: вул. Карла Болсуновського, б/н, м. Сквира, Білоцерківський район, Київська область». Пропонується: «Відмовити громадянину Луцькому Михайлу Федоровичу у встановленні земельного сервітуту (вид права земельного сервітуту – право на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, код обмеження 07.11 Право на розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм)) площею 0,0080 га, за адресою: вул. Карла Болсуновського, б/н, м. Сквира, Білоцерківський район, Київська область, відповідно до ст. ст. 79-1, 124-1 Земельного кодексу України».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про відмову громадянину Луцькому Михайлу Федоровичу у встановленні земельного сервітуту (вид права земельного сервітуту – право на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності), площею 0,0080 га, за адресою: вул. Карла Болсуновського, б/н, м. Сквира, Білоцерківський район, Київська область» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про відмову громадянину Луцькому Михайлу Федоровичу у встановленні земельного сервітуту (вид права земельного сервітуту – право на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності), площею 0,0080 га, за адресою: вул. Карла Болсуновського, б/н, м. Сквира, Білоцерківський район, Київська область» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 7. Про внесення змін до договору оренди землі №07-16/35 від 02.10.2023 укладеного з ТОВ «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260).

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про внесення змін до договору оренди землі №07-16/35 від 02.10.2023 укладеного з ТОВ «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260)» в зв’язку зі зміною нормативно-грошової оцінки.

Пропонується:

  1. Внести зміни до договору оренди землі №07-16/35 від 02.10.2023 укладеного з товариством з обмеженою відповідальністю «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260), згідно якого право оренди на земельну ділянку зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права від 08.11.2023, номер запису про інше речове право: 52511044 (далі-Договір), на земельну ділянку з цільовим призначенням 01.13 Для іншого сільськогосподарського призначення, кадастровий номер 3224081501:01:014:0020, загальною площею 0,7444 га, за адресою: вул. Квітнева, 29, с. Горобіївка, Білоцерківський район, Київська область, відповідно до ст. 30 Закону України: «Про оренду землі», а саме: зміна умов договору оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін.
    1. пункт 5 Договору викласти в новій редакції: «Нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить: кадастровий номер 3224081501:01:014:0020 – 24644,32 (двадцять чотири тисячі шістсот сорок чотири грн. 32 коп.) грн., відповідно до Витягу №НВ-9924610612024 із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок від 08.02.2024.».
    2. в пункті 9 Договору слова і цифри «становить 30927,77 грн. (тридцять тисяч дев’ятсот двадцять сім грн. 77 коп.) в рік.» замінити на слова і цифри «становить 2957,32 грн. (дві тисячі п’ятдесят сім грн. 32 коп.) в рік.»

2. Товариству з обмеженою відповідальністю «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260) звернутися до відділу з питань земельних ресурсів та кадастру Сквирської міської ради для укладення додаткової угоди про внесення змін до Договору та зареєструвати в порядку визначеному чинним законодавством України. 

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Дорошенко В.О., Оскілко Л.В., Левіцька В.П.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про внесення змін до договору оренди землі №07-16/35 від 02.10.2023 укладеного з ТОВ «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260)» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про внесення змін до договору оренди землі №07-16/35 від 02.10.2023 укладеного з ТОВ «Голд Агро Трейдінг Україна» (код ЄДРПОУ 44480260)» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 8. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Гончаровій Ельвірі Іванівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 2500 га по вул. Тараса Шевченка, 65 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Гончаровій Ельвірі Іванівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 2500 га по вул. Тараса Шевченка, 65 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Дорошенко В.О., Розуменко Н.І.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Гончаровій Ельвірі Іванівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 2500 га по вул. Тараса Шевченка, 65 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Гончаровій Ельвірі Іванівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 2500 га по вул. Тараса Шевченка, 65 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 9. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Демченко Ользі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Дружби, 25 у с. Дулицьке Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Демченко Ользі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Дружби, 25 у с. Дулицьке Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Демченко Ользі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Дружби, 25 у с. Дулицьке Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Демченко Ользі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Дружби, 25 у с. Дулицьке Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 10. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Ковезі Михайлу Анатолійовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Лесі Українки, 5 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Ковезі Михайлу Анатолійовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Лесі Українки, 5 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Ковезі Михайлу Анатолійовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Лесі Українки, 5 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Ковезі Михайлу Анатолійовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Лесі Українки, 5 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 11. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Коноплястому Анатолію Володимировичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0640 га по вул. Затишна, 36 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Коноплястому Анатолію Володимировичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0640 га по вул. Затишна, 36 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Коноплястому Анатолію Володимировичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0640 га по вул. Затишна, 36 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Коноплястому Анатолію Володимировичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0640 га по вул. Затишна, 36 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 12. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Любачевській Галині Романівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 0633 га по пров. Садовий, 2 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Любачевській Галині Романівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 0633 га по пров. Садовий, 2 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

Звернула увагу, що є зауваження начальника відділу архітектури, містобудування та інфраструктури міської ради Олександра Голуба «Про наявні обмеження щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, яку передбачається передати у власність гр. Любачевській Галині Романівні з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), площею 0,0633 га по пров. Садовому, 2 в м. Сквира Білоцерківського району Київської області» від 05.03.2024 року №14-05/57, а саме:

«В технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі необхідно урахувати обмеження щодо червоних ліній по пров. Садовому в м. Сквира, відповідно пп. 6.1.34, пп. 10.7.6 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», додатку Б ДБН Б.2.3-5:18 «Вулиці та дороги населених пунктів», пп. 6 ст. 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (це обмеження  код 06.01.1, яке встановлюється згідно із Додатком 6 до «Порядку ведення державного земельного кадастру», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. № 1051).

Відповідно ст. 18 Закону України «Про автомобільні дороги» - межі вулиці за її шириною визначаються "червоними лініями". Розташування будь-яких об’єктів, будівель, споруд, або їх частин у межах "червоних ліній" вулиці не допускається.

Відповідно ст. 83 "Земельного кодексу України" - до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать: землі загального користування населених пунктів (в т. ч. вулиці, проїзди, шляхи, тощо).

Крім того необхідно урахувати обмеження (код. 06.01.4) - територія в «жовтих лініях» та обмеження (код. 06.01.5) - територія в лініях "регулювання забудови" шириною 3,0 м зі сторони пров. Садового в м. Сквира, згідно із додатком 6 до «Порядку ведення державного земельного кадастру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. №1051.

Обмеження щодо «жовтих ліній» встановлюється згідно із пунктом 3.18. ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», а обмеження щодо «ліній регулювання забудови» встановлюється згідно із пунктом 6.1.33. ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій».

Після урахування вищевказаних обмежень в технічній документації із землеустрою, замовник може повторно звернутись до Сквирської міської ради з метою затвердження технічної документації на черговій сесії ради.

Враховуючи вищезазначене, представлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі, підлягає поверненню на доопрацювання.»

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: «проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Любачевській Галині Романівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 0633 га по пров. Садовий, 2 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Любачевській Галині Романівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0, 0633 га по пров. Садовий, 2 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання.

 

  1. СЛУХАЛИ: 13. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Мазур Вірі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Кузьміївська, 17, у с. Кам’яна Гребля Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Мазур Вірі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Кузьміївська, 17, у с. Кам’яна Гребля Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Мазур Вірі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Кузьміївська, 17, у с. Кам’яна Гребля Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Мазур Вірі Федорівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Кузьміївська, 17, у с. Кам’яна Гребля Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 14. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Піонтківській Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0627 га по пров. Медовий, 11, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Піонтківській Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0627 га по пров. Медовий, 11, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Піонтківській Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0627 га по пров. Медовий, 11, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Піонтківській Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель  і споруд площею 0,0627 га по пров. Медовий, 11, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 15. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Погребнюк Світлані Валентинівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Івана Кожедуба, 30, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Погребнюк Світлані Валентинівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Івана Кожедуба, 30, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Погребнюк Світлані Валентинівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Івана Кожедуба, 30, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Погребнюк Світлані Валентинівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Івана Кожедуба, 30, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 16. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Рудій Ірині Вікторівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 102 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Рудій Ірині Вікторівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 102 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області».

Звернула увагу, що є зауваження начальника відділу архітектури, містобудування та інфраструктури міської ради Олександра Голуба «Про наявні обмеження щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, яку передбачається передати у власність гр. Рудій Ірині Вікторівні з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 103 в с. Безпечна Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» від 05.03.2024 року №14-05/56, а саме:

«В технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі відсутні обмеження щодо червоних ліній по вул. Тараса Шевченка в с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.

Проте в технічній документації із землеустрою та на кадастровому плані ділянки необхідно урахувати обмеження (код. 06.01.4) - територія в «жовтих лініях» та обмеження (код. 06.01.5) - територія в лініях «регулювання забудови» шириною 3,0 м зі сторони вул. Тараса Шевченка в с. Безпечна, згідно із додатком 6 до «Порядку ведення державного земельного кадастру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. №1051, відповідно згідно із пунктом 6 ст. 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», п. 3.18. ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» та п. 6.1.33. ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій».

Після урахування вищевказаних обмежень в технічній документації із землеустрою, замовник може повторно звернутись до Сквирської міської ради з метою затвердження технічної документації на черговій сесії ради.

Враховуючи вищезазначене, представлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі, підлягає поверненню на доопрацювання.»

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: «проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Рудій Ірині Вікторівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 102 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Рудій Ірині Вікторівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 102 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання.

 

  1. СЛУХАЛИ: 17. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Тарасовій Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Шкільна, 2 у с. Самгородок Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Тарасовій Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Шкільна, 2 у с. Самгородок Білоцерківського району Київської області».

Звернула увагу, що є зауваження начальника відділу архітектури, містобудування та інфраструктури міської ради Олександра Голуба «Про наявні обмеження щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, яку передбачається передати у власність гр. Тарасовій Валентині Миколаївні з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), площею 0,2500 га по вул. Шкільна, 2 в с. Самгородок Сквирської міської територіальної громади Білоцерківського району Київської області» від 05.03.2024 року №14-05/59, а саме:

«В технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі відсутні обмеження щодо червоних ліній по вул. Шкільній в с. Самгородок Білоцерківського району Київської області.

Проте в технічній документації із землеустрою та на кадастровому плані ділянки необхідно урахувати обмеження (код. 06.01.4) - територія в "жовтих лініях" та обмеження (код. 06.01.5) - територія в лініях "регулювання забудови" шириною 3,0 м зі сторони вул. Шкільної в с. Самгородок, згідно із додатком 6 до «Порядку ведення державного земельного кадастру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. №1051, відповідно згідно із пунктом 6 ст. 1 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності”, п. 3.18. ДБН Б.2.2-12:2019 „Планування та забудова територій” та п. 6.1.33. ДБН Б.2.2-12:2019 „Планування та забудова територій”.

Після урахування вищевказаних обмежень в технічній документації із землеустрою, замовник може повторно звернутись до Сквирської міської ради з метою затвердження технічної документації на черговій сесії ради.

Враховуючи вищезазначене, представлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі, підлягає поверненню на доопрацювання.»

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: «проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Тарасовій Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Шкільна, 2 у с. Самгородок Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Тарасовій Валентині Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Шкільна, 2 у с. Самгородок Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання.

 

  1. СЛУХАЛИ: 18. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Тищенку Володимиру Миколайовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Академіка Олексія Кононського, 72 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Тищенку Володимиру Миколайовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Академіка Олексія Кононського, 72 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Тищенку Володимиру Миколайовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Академіка Олексія Кононського, 72 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Тищенку Володимиру Миколайовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Академіка Олексія Кононського, 72 у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 19. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Шевченко Олександру Васильовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 70 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Шевченко Олександру Васильовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 70 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Шевченко Олександру Васильовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 70 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянину Шевченко Олександру Васильовичу для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,2500 га по вул. Тараса Шевченка, 70 у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 20. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Шовкун Наталії Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,0927 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 25, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Шовкун Наталії Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,0927 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 25, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Шовкун Наталії Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,0927 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 25, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Шовкун Наталії Миколаївні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,0927 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 25, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

  1. СЛУХАЛИ: 21. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Якштас Наталії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10, у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Якштас Наталії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10, у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області».

Звернула увагу, що є зауваження начальника відділу архітектури, містобудування та інфраструктури міської ради Олександра Голуба «Про наявні обмеження щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки, яку передбачається передати у власність гр. Якштас Наталії Петрівні з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), площею 0,1000 га по вул. В'ячеслава Чорновола, 10 (колишня вул. Мікояна) в м. Сквира Білоцерківського району Київської області» від 05.03.2024 року №14-05/58, а саме: «В технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі необхідно урахувати обмеження щодо червоних ліній по вул. В'ячеслава Чорновола (колишня вул. Мікояна) в м. Сквира, відповідно пп. 6.1.34, пп. 10.7.6 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», додатку Б ДБН Б.2.3-5:18 «Вулиці та дороги населених пунктів», пп. 6 ст. 1 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності” (це обмеження  код 06.01.1, яке встановлюється згідно із Додатком 6 до «Порядку ведення державного земельного кадастру», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. № 1051).

Відповідно ст. 18 Закону України «Про автомобільні дороги» - межі вулиці за її шириною визначаються «червоними лініями». Розташування будь-яких об’єктів, будівель, споруд, або їх частин у межах «червоних ліній» вулиці не допускається.

Відповідно ст. 83 «Земельного кодексу України» - до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать: землі загального користування населених пунктів (в т. ч. вулиці, проїзди, шляхи, тощо).

Крім того необхідно урахувати обмеження (код. 06.01.4) - територія в «жовтих лініях» та обмеження (код. 06.01.5) - територія в лініях «регулювання забудови» шириною 3,0 м зі сторони вул. В'ячеслава Чорновола (колишня вул. Мікояна) в м. Сквира, згідно із додатком 6 до «Порядку ведення державного земельного кадастру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 р. №1051.

Обмеження щодо «жовтих ліній» встановлюється згідно із пунктом 3.18. ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», а обмеження щодо «ліній регулювання забудови» встановлюється згідно із пунктом 6.1.33. ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій».

Після урахування вищевказаних обмежень в технічній документації із землеустрою, замовник може повторно звернутись до Сквирської міської ради з метою затвердження технічної документації на черговій сесії ради.

Враховуючи вищезазначене, представлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі, підлягає поверненню на доопрацювання.»

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: «проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Якштас Наталії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10, у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Якштас Наталії Петрівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10, у с. Безпечна Білоцерківського району Київської області» - повернути відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради на доопрацювання.

 

  1. СЛУХАЛИ: 22. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Герасимчук Віті Василівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Сергія Мельниченка, 38, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області.

ДОПОВІЛА: Розуменко Н.І., в.о. начальниці відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Герасимчук Віті Василівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Сергія Мельниченка, 38, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. поставив на голосування пропозицію: проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Герасимчук Віті Василівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Сергія Мельниченка, 38, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: Проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки комунальної власності у власність громадянці Герасимчук Віті Василівні для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,1000 га по вул. Сергія Мельниченка, 38, у м. Сквира Білоцерківського району Київської області» - внести на розгляд 45 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури Дорошенко В.О. оголосив, що розгляд питань порядку денного вичерпано.

Подякував членам постійної комісії та присутнім за плідну працю.

Поставив на голосування пропозицію: «закрити засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року.»

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури.

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Закрити засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань підприємництва, промисловості, сільського господарства, землевпорядкування, будівництва та архітектури від 06.03.2024 року.»

 

Міська голова Левіцька В.П. оголосила, що 21 березня 2024 року о 10-00 у великому залі засідань планується 45 чергова сесія Сквирської міської ради.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради

з питань підприємництва,

промисловості, сільського господарства,

землевпорядкування, будівництва та архітектури                Віктор ДОРОШЕНКО

 

Секретар постійної комісії Сквирської міської ради

з питань підприємництва,

промисловості, сільського господарства,

землевпорядкування, будівництва та архітектури                Олексій ГОЛОВНЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора