Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ № 47. засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища.

Дата: 02.05.2024 11:20
Кількість переглядів: 22

СКВИРСЬКА МІСЬКА РАДА

VIIІ СКЛИКАННЯ

 

ПРОТОКОЛ № 47.

засідання постійної комісії Сквирської міської ради

з питань комунального майна, житлово-комунального господарства,

благоустрою та охорони навколишнього середовища.

 

23.01.2024 року                                                                                           Розпочато о  13-00

                                                                                                                      Закінчено  о 13-55

м. Сквира                                                                                                   малий зал засідань

 

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища

ПРИСУТНІ:

Голова комісії:                    Сиворакша Микола Васильович

Заступник голови комісії: Стригун Валентин Маркович

Член комісії:                                    Ільченко Юрій Володимирович

Всього: 3 депутата.

 

ВІДСУТНІ:

секретар:                              Невмержицький Олександр Миколайович

член комісії:                                    Миронський Сергій Валерійович

 

ПРИСУТНІ ДОПОВІДАЧІ ТА ЗАПРОШЕНІ:

  1. Левіцька В.П., Сквирська міська голова;
  2. Власюк Т.Г., секретар Сквирської міської ради;
  3. Тернова М.В., начальниця відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства міської ради;
  4. Телятник О.М., директор КП “Сквир-водоканал”.

 

ВІВ ЗАСІДАННЯ: голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.В.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.В. поставив на голосування пропозицію: «Розпочати роботу засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 року».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища:

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0;

                                      «не голосували» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Розпочати роботу засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 року».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.В. ознайомив присутніх з порядком денним засідання постійної комісії від 23.01.2024 року, 13-00 (додається):

  1. Про передачу з балансу відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671) на баланс відділу освіти Сквирської міської ради  (код ЄДРПОУ 43934956) фактичних витрат, понесених на капітальні ремонти об’єктів комунальної власності Сквирської міської ради.

Доповідає: Тернова М.В., начальниця відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства міської ради.

2.       Про  стан роботи очисних споруд КП “Сквир-водоканал”.

Доповідає: Телятник О.М., директор КП “Сквир-водоканал”.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.В. поставив на голосування пропозицію: «Порядок денний засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 року - прийняти за основу та затвердити в цілому, оскільки інших пропозицій не надійшло.»

 

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища:

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0;

                                      «не голосували» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Порядок денний засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 року - прийняти за основу та затвердити в цілому, оскільки інших пропозицій не надійшло.»

 

  1. СЛУХАЛИ: 1. Про передачу з балансу відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671) на баланс відділу освіти Сквирської міської ради  (код ЄДРПОУ 43934956) фактичних витрат, понесених на капітальні ремонти об’єктів комунальної власності Сквирської міської ради.

ДОПОВІЛА: Тернова М.В., начальниця відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства міської ради.

Ознайомила з проєктом рішення «Про передачу з балансу відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671) на баланс відділу освіти Сквирської міської ради  (код ЄДРПОУ 43934956) фактичних витрат, понесених на капітальні ремонти об’єктів комунальної власності Сквирської міської ради».

 

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ: Стригун В.М. (підняв питання щодо оприлюднення заробітної плати вчителям та їх педагогічного навантаження), Власюк Т.Г., Левіцька В.П., Ільченко Ю.В.

 

ВНЕСЛА ПРОПОЗИЦІЮ секретар міської ради Власюк Т.Г.: доручити начальниці відділу освіти Сквирської міської ради Риченко С.П. організувати оприлюднення списків вчителів та їх педагогічне навантаження в 2023-2024 навчальному році в навчальних закладах Сквирської міської територіальної громади.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.М. поставив на голосування пропозицію: «Доручити начальниці відділу освіти Сквирської міської ради Риченко С.П. організувати оприлюднення списків вчителів та їх педагогічне навантаження в 2023-2024 навчальному році в навчальних закладах Сквирської міської територіальної громади».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища:

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0;

                                      «не голосували» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Доручити начальниці відділу освіти Сквирської міської ради Риченко С.П. організувати оприлюднення списків вчителів та їх педагогічне навантаження в 2023-2024 навчальному році в навчальних закладах Сквирської міської територіальної громади».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.М. поставив на голосування пропозицію: «Проєкт рішення «Про передачу з балансу відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671) на баланс відділу освіти Сквирської міської ради  (код ЄДРПОУ 43934956) фактичних витрат, понесених на капітальні ремонти об’єктів комунальної власності Сквирської міської ради» - внести на розгляд 44 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення»».

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища:

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0;

                                      «не голосували» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Проєкт рішення «Про передачу з балансу відділу капітального будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Сквирської міської ради (код ЄДРПОУ 44153671) на баланс відділу освіти Сквирської міської ради  (код ЄДРПОУ 43934956) фактичних витрат, понесених на капітальні ремонти об’єктів комунальної власності Сквирської міської ради» - внести на розгляд 44 чергової сесії Сквирської міської ради та рекомендувати сесії підтримати проєкт рішення»».

 

  1. СЛУХАЛИ: 2. Про  стан роботи очисних споруд КП “Сквир-водоканал”.

ДОПОВІВ: Телятник О.М., директор КП “Сквир-водоканал”.

Проінформував про стан роботи очисних споруд КП “Сквир-водоканал” та ознайомив з аналітичною довідкою «Про визнання події на очисних спорудах КП «Сквир-водоканал» надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня». (аналітична довідка додається)

Звернув увагу, що оскільки централізована каналізаційна мережа та очисні споруди введені в експлуатацію в 1984 році (майже 40 років тому) – на сьогодні всі технологічні процеси по очищенню нечистот не виконують своїх функцій. Скиди, що потрапляють в річку Сквирку, а потім в річку Рось забруднюють навколишнє середовище, що може привести до вимирання флори та фауни, яка мешкає в цих водоймах та їх притоках, що вплине на здоров’я громадян.

КП «Сквир-водоканал» розробив план заходів по усуненню недоліків на каналізаційних очисних спорудах, оскільки ситуація, яка склалася на процесі очищення скидних вод в річці Сквирка є надзвичайною. Наголосив, що для початку необхідно почистити мул, який складає 3-4 метри.

 

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ щодо стану роботи очисних споруд КП “Сквир-водоканал” та їх очищення: Сиворакша М.В., Телятник О.М., Власюк Т.Г., Левіцька В.П., Тернова М.В., Стригун В.М.

 

ВНЕСЛА ПРОПОЗИЦІЮ секретар міської ради Власюк Т.Г.: Рекомендувати сесії Сквирської міської ради виділити кошти КП «Сквир-водоканал» на реалізацію гідродинамічного очищення первинного відстійника та двох коридорів аеротеки очисних споруд відповідно до наданих пропозицій”.

 

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ щодо пропозиції Власюк Т.Г.: Телятник О.М., Сиворакша М.В., Стригун В.М., Левіцька В.П., Тернова М.В.

 

ВНЕСЛА ПРОПОЗИЦІЮ секретар міської ради Власюк Т.Г.: «Рекомендувати Сквирській міській голові Валентині ЛЕВІЦЬКІЙ звернутися до Київської обласної військової адміністрації та Київської обласної ради через Леоніда ГЛИНЯНОГО щодо розгляду можливості виділення з обласного екологічного фонду фінансового забезпечення для реалізації проведення будівельних робіт по об’єкту критичної інфраструктури Сквирської міської ради КП «Сквир-водоканал» - «Реконструкція каналізаційної насосної станції №2 по вул.Тараса Шевченка, 140 в місті Сквира Білоцерківського району Київської області».

 

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ щодо укладення договорів з громадянами на водопостачання та водовідведення, щодо погашення заборгованості громадянами за надані послуги КП «Сквир-водоканал», щодо незаконного підключення (врізання) до центральної водомережі, до каналізаційної системи водовідведення, тощо: Стригун В.М., Власюк Т.Г., Левіцька В.П., Телятник О.М., Сиворакша М.В.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.М. поставив на голосування пропозицію:

    1. Інформацію директора КП «Сквир-водоканал» Телятника О.М. «Про  стан роботи очисних споруд КП «Сквир-водоканал»» – взяти до відома.
    2. Рекомендувати сесії Сквирської міської ради виділити кошти КП «Сквир-водоканал» на реалізацію гідродинамічного очищення первинного відстійника та двох коридорів аеротеки очисних споруд відповідно до наданих пропозицій.
    3. Рекомендувати Сквирській міській голові Валентині ЛЕВІЦЬКІЙ звернутися до Київської обласної військової адміністрації та Київської обласної ради через Леоніда ГЛИНЯНОГО щодо розгляду можливості виділення з обласного екологічного фонду фінансового забезпечення для реалізації проведення будівельних робіт по об’єкту критичної інфраструктури Сквирської міської ради КП «Сквир-водоканал» - «Реконструкція каналізаційної насосної станції №2 по вул.Тараса Шевченка, 140 в місті Сквира Білоцерківського району Київської області.

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища:

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0;

                                      «не голосували» - 0.

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію директора КП «Сквир-водоканал» Телятника О.М. «Про  стан роботи очисних споруд КП «Сквир-водоканал»» – взяти до відома.
  2. Рекомендувати сесії Сквирської міської ради виділити кошти КП «Сквир-водоканал» на реалізацію гідродинамічного очищення первинного відстійника та двох коридорів аеротеки очисних споруд відповідно до наданих пропозицій.
  3. Рекомендувати Сквирській міській голові Валентині ЛЕВІЦЬКІЙ звернутися до Київської обласної військової адміністрації та Київської обласної ради через Леоніда ГЛИНЯНОГО щодо розгляду можливості виділення з обласного екологічного фонду фінансового забезпечення для реалізації проведення будівельних робіт по об’єкту критичної інфраструктури Сквирської міської ради КП «Сквир-водоканал» - «Реконструкція каналізаційної насосної станції №2 по вул.Тараса Шевченка, 140 в місті Сквира Білоцерківського району Київської області.

 

Секретар міської ради Власюк Т.Г. звернула увагу, що комісія продовжить свою роботу з виїздом для огляду очисних споруд КП “Сквир-водоканал”.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.М. поставив на голосування пропозицію: «Закрити засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 року.»

Постійна комісія Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища:

ГОЛОСУВАЛИ:       «за» - 3;

                                      «проти» - 0;

                                      «утримались» - 0.

ВИРІШИЛИ: «Закрити засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 року».

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища Сиворакша М.М. оголосив засідання постійної комісії Сквирської міської ради VIII скликання з питань комунального майна, житлово-комунального господарства, благоустрою та охорони навколишнього середовища від 23.01.2024 - закритим.

 

Голова постійної комісії Сквирської міської ради

з питань комунального майна,

житлово-комунального господарства,

благоустрою та охорони навколишнього середовища                             Микола СИВОРАКША

 

Член постійної комісії Сквирської міської ради

з питань комунального майна,

житлово-комунального господарства,

благоустрою та охорони навколишнього середовища                             Юрій ІЛЬЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора