Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

12 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я РОСЛИН

Дата: 09.05.2024 12:52
Кількість переглядів: 35

12 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я РОСЛИН

 

Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин, щоб підвищити глобальну обізнаність населення про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод на  планеті, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та прискорити економічний розвиток.

Цьогоріч спільнота Міжнародної конвенції із захисту рослин (МКЗР) відзначатиме Міжнародний день здоров’я рослин –12 травня 2024 року під гаслом: «Здоров’я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології». Під егідою ООН, FAO та МКЗР у всьому світі проходитимуть різноманітні акції спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин, а саме надихнути їх на конкретні дії. Країнам-членам МКЗР пропонується в рамках цього проєкту поширювати інформацію про ризики для фітосанітарної безпеки держав в цілому та здоров’я окремих рослин і якості певних груп товарів .

Від рослин залежить як наше здоров'я, так і здоров'я нашої планети. Рослини є джерелом кисню, яким ми дихаємо, значної частини їжі, яку ми їмо, волокон, з яких виготовляють наш одяг, і природних будівельних матеріалів.

Тим не менш, щороку через шкідників і хвороб рослин втрачається до 40 відсотків продовольчих культур. Це впливає на продовольчу безпеку та сільське господарство, основне джерело доходу для вразливих сільських громад.

Зміна клімату та діяльність людини також впливають на здоров’я рослин, змінюючи екосистеми та завдаючи шкоди біорізноманіттю, водночас створюючи нові ніші для процвітання шкідників. Міжнародні подорожі та торгівля, обсяги яких за останнє десятиліття зросли втричі, спричиняють появу шкідників і хвороб у місцях, яких вони раніше не бачили.

Збереження рослин у здоровому стані є важливим для життя на землі, і кожен з нас має відіграти певну роль. Приєднуйтесь до глобального заклику до дії в цей «День Здоров'я Рослин».12 травня!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора