Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги операторів ринку харчових продуктів

Дата: 27.06.2024 09:54
Кількість переглядів: 30

З метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя та попередження виникнення харчових отруєнь серед населення Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області,  наголошує про неухильне дотримання вимог законодавства щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів операторів ринку, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів:

- зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів відповідно до вимог ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (потужності, які планують використовуватись для проведення певного виду діяльності та потужності, що вже використовуються).

- транспортувати харчові продукти спеціалізованим транспортом, який має «Рішення про державну реєстрацію потужності»;           

-забезпечити наявність  документів, підтверджуючих якість та безпеку харчових продуктів, що виготовляється та реалізується населенню; 

- дотримуватись технологічних процесів при виготовленні харчових продуктів;

- забезпечити маркування виготовленої кулінарної продукції згідно діючого законодавства;                                                                                                  

- дотримуватись температурного режиму при транспортуванні, зберіганні та реалізації харчових продуктів, особливо швидкопсувних та термінів їх зберігання;                                                                                                              -       

Звертаємо Вашу увагу на забезпеченні гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, проведення навчань із гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами.                                                                                                      Суб’єкти господарювання повинні постійно дотримуватись вимог  щодо забезпечення допуску до виробництва та/або здійснення обігу харчових продуктів персоналу, стан здоров’я якого не становить загрози безпечності харчових продуктів та який пройшов обов’язковий медичний огляд і навчання (підготовку), що має бути документально підтверджено  та виконувати  вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, а саме:                                                                                                    -  на потужності допускається персонал, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами та пройшов у цього оператора ринку навчання з питань гігієни персоналу, що зазначено в відповідному журналі;              - персонал потужностей періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у цього оператора ринку, що також зазначається в відповідному журналі.


« повернутися

Код для вставки на сайт