Сквирська міська громада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДТЕК Київські регіональні електромережі відремонтував понад 8 тис. км електроліній для підготовки електромереж до зими

Дата: 16.08.2024 14:15
Кількість переглядів: 29

ДТЕК Київські регіональні електромережі за перше півріччя 2024 року відремонтував 8 тис. км ліній електропередачі різного класу напруги, понад тисячу підстанцій та розподільчих пунктів та реконструював 7 енергооб’єктів. Роботи виконали в рамках ремонтної та інвестиційної програм. Сума інвестицій в І півріччі склала 476 млн грн.

Планові роботи попри повномасштабну агресію ворога проводяться щорічно для стійкості електромереж під час пікових навантажень в осінньо-зимовий період.

Під час війни компанія робить все можливе, щоб українці мали тепло і світло взимку і продовжує інвестувати в розвиток та модернізацію мереж, зокрема щоб підготувати електрообладнання до зими. Так, з початку 2024 року вже відремонтовано 1326 підстанцій та розподільчих пунктів різного класу напруги, 8081 кілометр повітряних електричних ліній, розчищено від чагарників понад 2 тис. кілометрів трас під лініями електропередачі, щоб знизити ризик аварій під час негоди. Енергетики вже реконструювали 7 підстанцій.

«Напередодні опалювального сезону ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжує інвестувати в стійкість мереж і розвивати їх. Зокрема за перше півріччя 2024 року загальний обсяг інвестицій становить 476  млн грн. До кінця року плануємо додатково інвестувати понад 523 млн грн в розвиток і оновлення енергоінфраструктури», – зазначив Віталій Шайда, генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Також енергетики продовжують замінювати мешканцям застарілі лічильники, термін експлуатації яких закінчується. Натомість встановлюються «розумні» лічильники. Зокрема в першому півріччі вже замінили 14,2 тис одиниць. До кінця року енергетики планують замінити на нові ще 16,2 тис. лічильників.

Для максимально ефективної підготовки до опалювального сезону 2024-2025 ДТЕК Київські регіональні електромережі також закликає обслуговуючі компанії багатоквартирних будинків – ЖЕКи, ОСББ, керуючі компанії ­– обстежити своє обладнання, провести необхідне технічне обслуговування та усунути можливі несправності. Адже за статистикою, в середньому 25% аварії відбувається в прибудинкових мережах.

 

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,5 млн домогосподарств і 158 тис підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичного сектору України. В компаніях Групи ДТЕК працюють 55 000 співробітників.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора